avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere appt
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere appt

Hi,
Sint franco-romana si am venit din franta pentru un stagiul de shimb in domeniul de farmacie industriala.
Am inchiriat un appt dar propretarul n-a vrut sa imi faca contract de inchirieri numai daca trece 400 lei ca valoare inchieriere (dar el primeste de la mine 200 euro) acum vrea ca sa platesc impozitul de pe contract si spune ca este de 400 lei.
Va rog ce drepturi am si trebuie sa fac!#-o
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 16:43, 17 Iunie 2011
Cea ce face domnul este evaziune fiscala. Se practica foarte des trecerea unei sume mai mici in acte pentru un impozit mai mic.

Aveti optiunea de a nu semna contractul. Aveti obligatia morala si legala de a informa fiscul de evaziunea fiscala comisa.
1. Impozitul este de 16% raportat la valoarea si durata contractului.
2. Daca ati stabilit in contract ca dvs platiti impozitula atunci va trebui sa il platiti. Recomand insa ca proprietarul sa plateasca impozitul si sa va faca dovada cu chitanta si abia apoi sa ii dati banii, eventual si cu o chitanta de mana.
3. Daca nu ati stabilit in contract ca dvs veti plati impozitul atunci nu aveti de ce sa platiti. Explicati-i acest lucru proprietarului.
4. Faptul ca in contrat ati inscris un pret mai mic decat in realitate poate fi doar in defavoarea proprietarului. (ex. in cazul unui litigiu veti fi obligata sa achitati doar ceea ce s-a mentionat in contract)
multumesc Maître, raspunsul dumneavostra a fost de mare ajutor.
contract este un Contract de inchiriere cadru si nu mentioneaza ca eu trebuie sa platesc impozit.
In plus, proprietarul nu imi da nici o dovada ca am platit chirie sau ca am dat cautionea de 200 de euro in plus.
Sint asa de stresat decit nu stiu ce sa fac.

Multumesc inca o data pentru ajutor si va cer scuze pentru deranj.
Chiriile au scazut mult si ce platiti dvs. este mult pste piata. Cautati un alt apartament si intocmiti un act conform cu realitatea. Impozitul e obligatia proprietarului, in caz contrar fiind vorba de clauze abuzive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul in care chiriasul nu are contract incheiat cu proprietarul la administratie, el (chiriasul) este obligat la plata utilitatilor daca pleaca? IulianaA IulianaA Buna seara, Ma aflu intr-o situatie inedita...cel putin pentru mine, pana in momentul de fata. Anul asta in martie ne-am mutat undeva cu chirie de 200 ... (vezi toată discuția)
Mafia imobiliara CarinaNicoleta_G CarinaNicoleta_G Buna seara, Va scriu pentru ca in data de 9 iulie 2017, am semnat un contract facut de un agent imobiliar pentru o garsoniera in sector 3 Bucuresti. In ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie apartament inchiriat. edm_addicted edm_addicted Pe scurt, problema mea este aceasta. am inchiriat un apartament si doresc sa ma mut din acesta. La incheierea contractului am dat o garantie. Acum cand am ... (vezi toată discuția)