avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mafia imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mafia imobiliara

Buna seara,

Va scriu pentru ca in data de 9 iulie 2017, am semnat un contract facut de un agent imobiliar pentru o garsoniera in sector 3 Bucuresti.
In urma vizionarii si discutiei cu proprietara si agentul martor, am stabilit sa platesc garantia 200 euro pe loc pentru a nu pierde oferta. Eu trebuia sa ma mut la 1 august la garsoniera pentru ca deja aveam platita luna in curs la apartamentul de unde plec. Am intrebat atunci pe loc daca este in regula asa, daca ne putem intelege la modul acesta pentru ca nu aveam de unde sa scot 500 euro dintr-un foc. A inteles situatia si a acceptat sa facem asa, inclusiv in contract scrie ca am platit pe loc garantia si ca la 1 august platesc chiria, echivalentul a 200 de euro.
Azi (24 iulie 2017) ma suna proprietara sa imi spuna ca ea la 1 august vrea 400 euro ca sa fie si chiria pt iulie si pt august, ori eu nici macar nu m-am mutat la garsoniera ca sa platesc si iulie. Mi-am dus doar o parte din bagaje si atat, nu am ramas peste noapte nu am facut nimic acolo.
Acum ma aflu pe picior de plecare de la apartamentul unde stateam in gazda (in camera de trecere) si ma trezesc in situatia ca nu am unde sa ma duc, desi am platit o garantie de 200 euro.
Mi se pare foarte urata manevra si imi doresc, va rog frumos sa ma ajutati cu niste informatii, sa stiu ce drepturi am si ce pot face legal sa recuperez garantia. Anuntul l-am gasit pe site-ul lajumate, a fost prin agent imobiliar pe care l-am si platit cu 100 euro si care acum a mintit ca sa se spele pe mana spunand ca trebuie sa platesc si pentru iulie chiar daca eu nu am stat acolo, si ca eu sunt de vina ca nu am inteles. La vizionarea garsonierei am intrebat daca se face cu contract la anaf si mi s-a raspuns ca nu, pt 200 euro pe luna nu fac contract la anaf.
Ce pot sa fac? Proprietara mi-a dat ultimatum ca pana luni 31 iulie, ori vin cu 400 euro ori plec in alta parte.

Sunt nişte şacali, nu mai au pic de umanitate în ei! Credeţi-mă că îmi vine să plâng în momentul ăsta, de nervi.

Multumesc anticipat!
Carina
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 08:37, 25 Iulie 2017
Aveti documente justificative pentru banii achitati? Daca ati dat banii fara niciun document, este o problema. Daca aveti acte, va puteti recupera suma. In ceea ce priveste neinregistrarea contractului la ANAF - discutam de evaziune fiscala. Ii puteti pune in vedere "doamnei" acest aspect.
Totodata puteti incerca cu o plangere la Politie. Pe termen scurt va sfatuiesc sa uitati de acea garsoniera si sa va cautati in alta parte. Dupa ce va veti linisti cu mutatul veti putea incerca sa va recuperati banii. Pe viitor: incercati sa nu achitati nicio suma de bani fara documente justificative: contract, chitanta semnata de ambele parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am făcut un contract de închiriere printr-o agenție imobiliară. e legal refuzul lor de a-l înregistra la anaf? Andreii Gabriel Andreii Gabriel Bună ziua! Nu de mult timp am beneficiat de ajutorul unei firme imobiliare pentru găsirea unei chirii în Cluj-Napoca. Am găsit garsoniera, la o primă ... (vezi toată discuția)
Chirie cedata - ma poate trage la raspundere proprietarul? rechim rechim Buna ziua, as avea o problema legata de o fost chirie in care am stat. O sa incerc sa enumar informatii in ordinea lor, sper sa intelegeti si sa ma ajutati ... (vezi toată discuția)
Chirie-garantie-plati aditionale SabinaMaria SabinaMaria Buna ziua! Am facut un contract pe un an cu proprietarul pt o garsoniera, in prezenta agentilor imobiliari. Am platit: 250euro prima chirie si inca 500 de ... (vezi toată discuția)