Ma aflu intr-o situatie inedita...cel putin pentru mine, pana in momentul de fata.
Anul asta in martie ne-am mutat undeva cu chirie de 200 euro, fara sa facem contract la Administratie si am platit si 400 euro garantie (pentru care nu avem nicio dovada ca am dat-o).
Acum am decis sa ne mutam, drept urmare vor sa nu ne mai returneze nici garantia, ba mai mult sa le mai platim 400 euro in plus ca ei considera ca era chiria de 200 euro doar pe perioada verii. Si...trebuie sa le mai platim si utilitatile (gaze, curent, cablu etc) pe inca o luna.
Ne-au si amenintat ca daca nu platim toate astea, ne dau in judecata sau vin la serviciu si ne fac probleme.
Eu am mai cautat pe net si am gasit ceva de genul ca noi, cel mult, ne alegem cu amenda contraventionala si ei se aleg cu dosar penal.
Dupa logica mea, nu are cum sa faca asa ceva, din moment ce eu nu am facut contract cu ei.
Am nevoie de un sfat urgent.
Multumesc!
plecati fara grija, nu trebuie sa platiti decat utilitatile consumate de dvs, in rest nu mai dati nimic.
puteti sa incercati sa-i amenintati ca le faceti plangere la politie si ca mai rau, va duceti la fisc si ii reclamati ca nu au inregistrat contractul de inchiriere.
Utilitatile trebuie sa le platiti si daca nu ati avut vreun contract. Dar... depinde de situatia intreaga: cine era trecut in cartea de imobil etc.
Negociati sa va dea garantia inapoi, altfel risca plangere penala pentru ca nu si-au platit impozitul. Si la cat e de disperat statul sa incaseze... eu n-as risca!
cu alte cuvinte , dansii va percep pe timp de vara o chirie , in cuantum de 200 euro, iar pe timp de iarna alta chirie, in cuantum de 400 de euro ?? X-(
sfatul meu este sa platiti utilitatile , iar in ceea ce priveste garantia , aveti o chitanta, un inscris doveditor ca le-ati dat acea suma de bani cu titlu de garanie ?? banuiesc ca nu #-o
puneti-le in vedere ca in cazul in care refuza sa va returneze garantia, le veti face plangere penala pt. evaziune fiscala.
Pe timp de vara voiau sa ne perceapa 300 euro chirie (noi insa n-am avut nicio discutie cu ei referitoare la acest lucru), iar pe timp de iarna doar 200 euro pentru ca sunt utilitatile mai scumpe (in special gazele in jur de 400 ron cel putin).
Nu mai avem de gand sa achitam nicio utilitate, avand in vedere ca are cei 400 euro garantie si poate plati din ei.
Ei voiau "sa-si scoata parleala" cu banii pe care ni i-au cerut, deoarece ei trebuie sa-si incalzesca in continuare casa (ca sa nu inghete tevile) si ar fi preferat sa o faca pe banii nostri.
Despre chirii
angel_3ro
Buna , am si eu o intrebare. Am stat in chirie stabilind cu proprietarul ca vom ramane 3 luni. Din cauza ca apartamentul e invadat de gandaci cat soarecii, am ... (vezi toată discuția)