avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impozit pe a doua locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impozit pe a doua locuinta

imobilul in care locuiesc este intabulat pe fratele meu deoarece eu am salar mic si nu am putut scoate un credit..Eu nu am nici o proprietate , dar la el figureaza normal cu doua..Nu am bani sa trec proprietatea pe numele meu, dar cand mi/am facut cartea de identitate a dat o declaratie ca este de acord sa locuiesc in spatiu.Avem si contracte facute cu martori ca imobilul este al meu dar neinregistrate nicaieri.Cum pot sa demonstrez ca este locuinta mea si sa nu platim impozit majorat....cu o declaratie la notar sau altceva nu se poate?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 10:39, 7 Octombrie 2010
Impozitul il plateste proprietarul, conform legii...fratele dvs. va poate inchiria apartamentul, cu contract in regula, inregistrat la administratia financiara si astfel fratele nu va plati impozit majorat. Va plati, in schimb, impozit pe profit pentru suma care figureaza ca si chirie platita de dvs catre dansul.
In afara de aceasta situatie, daca nu incheiati un contract de vanzare-cumparare la notariat pentru apartament cu fratele dvs, nu exista alta varianta ca dansul sa fie scutit de impozit pentru a doua locuinta.
Nu exista nici o posiblitate legala pentru ca fratele dvs. sa nu mai plateasca impozitul ( majorat) pe aceasta a doua locuinta avand in vedere ca titularul dreptului de proprietate este el si nu dvs., chiar daca ati incheiat conventii cu privire la o alta situatie de fapt.
Pana la momentul transferului dreptului de proprietate de la fratele dvs - la dvs, fie printr-un contract de vanzare -cumparare, fie printr-un contract de donatie, acele conventii sau orice al act incheiat sunt acte fara eficacitate juridica in ceea ce priveste dreptul de proprietate asupra imobilului respectiv.
Nu are nici o relevanta inchirierea sau nu a imobilului, pentru ca proprietarul tot cu 2 locuinte ramane in proprietate si daca inchiriaza si daca nu.
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
multumesc mult
simonette12 a scris:

Nu exista nici o posiblitate legala pentru ca fratele dvs. sa nu mai plateasca impozitul ( majorat) pe aceasta a doua locuinta avand in vedere ca titularul dreptului de proprietate este el si nu dvs., chiar daca ati incheiat conventii cu privire la o alta situatie de fapt.
Pana la momentul transferului dreptului de proprietate de la fratele dvs - la dvs, fie printr-un contract de vanzare -cumparare, fie printr-un contract de donatie, acele conventii sau orice al act incheiat sunt acte fara eficacitate juridica in ceea ce priveste dreptul de proprietate asupra imobilului respectiv.
Nu are nici o relevanta inchirierea sau nu a imobilului, pentru ca proprietarul tot cu 2 locuinte ramane in proprietate si daca inchiriaza si daca nu.

Doamna avocat, cititi putin Normele metodologice de aplicare a art. 252 Cod Fiscal si veti vedea ca se excepteaza de la plata impozitului majorat locuintele inchiriate, cu conditia sa nu fi fost inchiriate sotului/sotiei/copiilor necasatoriti!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce ne facem cu administratia financiara? vrea bani nejustificat ioanamontravers ioanamontravers Buna ziua, o nedumerire am si eu si rog pe cei ce pot si vor, sa ma ajute cu un sfat. Detin un duplex (doua apartamente suprapuse cu scara interioara) ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe a doua casa zuchini zuchini Am in proprietate doua cladiri,a doua cladire e inchiriata in intregime unei firme ca sediu de firma in baza unui contract de inchiriere incheiat in forma ... (vezi toată discuția)
Datorii anaf din contract de inchiriere imobil. the_artivist the_artivist Salutare, am o mare nelamurire cu privire la o mostenire a defunctului meu tata. Mama mea in 2009 a facut un contract de inchiriere in apartamentul familiei ... (vezi toată discuția)