avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... In data de 24.11.2024 am fost sanctionat cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

In data de 24.11.2024 am fost sanctionat cu retinererea permisului ...

In data de 24.11.2024 am fost sanctionat cu retinererea permisului de conducere pentru depasirea vitezei inafara localitatii respectiv 156km/h in loc de max. 100 km/h. Dupa aproximativ 47Km la intrarea in prima loc. am fost oprit de un agent si mi-a intocmit pv. de sanctionare si retinere permis pe 3 luni. Nu am intrat in polemica cu agentul care a spus ca m-a detectat cu pistolul radar de la o distanta 156m, . Am depus in termen contestatatie la tribunal si in baza certificat de grefa am intrat in posesia permisului. Am solicitat politiei , certificarea radar precum si filmul cu fapta incriminata, care se vor regasi la dosarul instantei. Mentionez ca din inregistrarea video se distinge reiese viteza, coordonatele, ora, viteza ,distanta de 413m de la care este inregistrarea, cat decat marca auto, se distng 3 auto aflate in trafic , dar nu se distnge nici un nr. de inmatriculare. Politia motiveaza astfel:
,, în sprijinul afirmaţiilor noastre, invocăm opinia formatorului INM exprimată la întâlnirea preşedinţilor secţiilor de contencios administrativ şi fiscal ale ICCJ şi Curţilor de Apel din 22-23.04.2021 - Timişoara conform căreia:„în interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor subpct. 3.5.1 din Anexa 1 a Ordinului directorului general a! Biroului Român de Metrologie Legala nr. 301 din 23 noiembrie 2005 privind aprobarea Normei de metrologie legală NML 021-05 „Aparate pentru măsurarea vitezei de circulaţie a autovehiculelor (cinemometre)”, în situaţia întocmirii unui proces- verbal pentru săvârşirea contravenţiei prevăzute de art. 102 alin. 3 lit. e din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, însoţit de o înregistrare care menţionează viteza de circulaţie dar nu evidenţiază numărul de înregistrare al autovehiculului cu care a fost săvârşită contravenţia, dovada numărului de înreşistrare poate fi făcută cu orice mijloc de probă permis de lege. Nu se contestă faptul că în unele situaţii înregistrarea poate să facă dificilă sau imposibilă identificarea autovehiculul datorită manevrării aparatului, însă astfel de situaţii nu pun în discuţie regulile generale de probaţiune în materie de contravenţii rutiere ci doar necesită folosirea lor circumstanţiat fiecărui caz particular,,.
De asemene acestia dau exemple de cazuri similare pe care zic ca le au castigate.
Trebuie sa contactez avocat care sa ma reprezinte sau pur si simplu in intampinare contest faptul ca nu este vizibil numarul de inmatriculare ?
Ei au facut intampinare, dv. faceti raspuns la intampinare. Ei au raspuns deja ideii ca nu este vizibil nr., as incat dor acest argument nu contrazice sustinerile lor, trebuie venit cu ceva in plus.
Va recomand sa discutati macar cu un avocat, vedeti in urma discutiei daca puteti merge mai departe singur sau nu. Cred ca argumentatia trebuie sa fie mai degraba intemeiata pe legea penala, prezumtie, cum si cand actioneaza dect pe logica de zi cu zi. Adica tot logica, dar de tehnica juridica.
depinde si ce anume ati solicitat, concret, in plangere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala nicolaecristian nicolaecristian buna ziua! ma aflu in proces cu ipj pentru depasirea vitezei cu peste 50, la dosar ei au depus pentru proba cu inscrisuri, fotografia radar, buletinul ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar ochi.albastrii ochi.albastrii Daca poza radar e neclara nu se vede clar numarul de inmatriculare , fiind inregistrat de radar pe timp de ploaie , iar pe poza apare litera T ... (vezi toată discuția)
Veridicitate probe video/foto radar adixadi adixadi Cum pot sti care este momentul inregistrarii vitezei, daca pe imagine viteza este aceeasi de la inceputul si pana la sfarsitul inregistrarii? Imaginile apar ... (vezi toată discuția)