avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie pentru urmaș
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie pentru urmaș

Bună ziua! Sunt in situația în care pot ieși la pensie. Mi s.a făcut calculul și pensia mea este sub 1.000 lei. Soțul meu a decedat acum doi ani și vreau să optez pentru jumătate din pensia lui adică 1.500 lei . Mi s.a spus că această pensie nu beneficiază de recalculare după noua lege a pensiilor. Vă rog să îmi spuneți dacă nu se recalculează pensia soțului decedat decedat.
Cel mai recent răspuns: amavrancea , utilizator 09:14, 16 Februarie 2025
Se recalculeaza si pensia sustinatorului in vederea stabilirii cuantumului pensiei de urmas.
Va mulțumesc pentru răspuns. Scrie undeva in lege acest lucru , pentru că cei de la casa de pensii au spus că nu?
Nu-i mai intrebati , depuneti direct cerere pentru trecerea la pensia de urmas . Dvs. aveti dreptul la jumatate din punctajul sotului , nu din pensie . Ca sa ajunga la punctajul cuvenit dvs. , vor trebui - desigur - sa calculeze intai punctajul cuvenit decedatului pe prevederile legii in vigoare . La ghiseu , la repezeala si in aglomeratie , se pot primi informatii eronate ( poate persoana nu a inteles corect intrebarea , sau chiar stie gresit ) , dar la o cerere scrisa vor trebui sa dea un raspuns scris . Pentru ce ramane negru pe alb , sunt mult mai atenti , e un document oficial .
Va mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!tatal meu a decedat acum 2 ani si mama a optat pentru ... Cami1313 Cami1313 Buna ziua!Tatal meu a decedat acum 2 ani si mama a optat pentru pensia ei..nu cea de urmas.Intrebarea mea este daca se poate recalcula pensia tatalui meu dupa ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei de urmas oprea_rodica68 oprea_rodica68 Mama mea are pensie de urmas (la limita de varsta), din 1998, dupa sotul decedat .Aceasta pensie se recalculeaza? (vezi toată discuția)
Ajutor lunar acordat sotului supravietuitor MIA_VL MIA_VL Buna ziua! Mama mea a lucrat in agricultura si a avut pensia minim garantata de 350 lei. Tata a murit acum un an si pensia lui era de 600 lei. Pensia de ... (vezi toată discuția)