avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul penie cu salariul Buna ziua! Sunt pensionara la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul penie cu salariul Buna ziua! Sunt pensionara la limita ...

Cumul pensie cu salariul
Buna ziua!
Sunt pensionara la limita de varsta și cumulez pensia cu salariul, ca secretar intr-o instituție de învățământ preuniversitar.
Având în vedere H ICCJ publicata în MO nr.77 din 29 ian.2025, prin care se interzice cumul pensiei cu salariul,, cu anumite derogări, pentru anumite instituții, unde se vorbește și de personalul didactic ....care poate cumula..., va rog sa îmi spuneți, dacă mai am dreptul sa cumulez pensia cu salariul, fiind încadrată ca secretara, deoarece nu este atât de explicit , făcând referire la personalul didactic..
Și cu ce data se aplica prevederile acestri hotărâri?
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Februarie 2025
Ileana popa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ileana popa , utilizator 13:31, 16 Februarie 2025
Hotararea ICCJ se refera la functionarii publici ..nu are nicio legatura cu personalul contractual.
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie cu salariul in 2015 marilena13 marilena13 personal didactic auxiliar - secretar sef scoala - baza legala (vezi toată discuția)
Pensie militara ,salariu in invatamant SorinMatei SorinMatei Am si eu o rugaminte : Va rog sa -mi spuneti daca pot cumula pensia militara pentru limita de varsta cu salariu in sistemul de invatamant. In anul 2011 am ... (vezi toată discuția)
(re)angajare pensionar - personal didactic auxiliar - implicatii/conditii. Aqua_blue Aqua_blue Buna seara! Am rugamintea sa raspundeti la urmatoarele intrebari: 1) Este legal sa (re)angajezi un pensionar, cu functie de conducere, ca personal ... (vezi toată discuția)