Bună seara!
Dacă dintr-o căsnicie de câțiva ani , toate proprietățile, bunurile sunt pe numele socrilor iar soția dorește sa divorțeze deoarece relația cu soțul său s.a deteriorat considerabil in ultima perioadă
ajungându-se la violență fizică , ce șanse are mama sa câștige custodia copiilor și stabilirea domiciliului la mamă avand în vedere posibilitatea ca socrii în momentul judecării sa treacă imobilul pe numele soțului pentru a prezenta în instanță ca are locuință pentru creșterea minorilor iar mama neavând locuință proprie, părinții decedați, practic "singură pe lume "dar locuind în chirie pana la stabilirea permanentă a unui cămin pentru ea și copilași.
Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Autoritatea parinteasca n are legatura cu cine e proprietar si cine nu. Are legatura cu persoana de referinta pentru copii si in acest caz ambii parinti trebuie sa aiba aceasta calitate, de aici autoritatea parinteasca comuna.
Apoi pentru stabilirea locuintei nu are importanta daca sunteti proprietar sau chirias, ci ca parintele la care se stabileste locuinta sa fie cel care asigura continuitate in ingrijire, care a fost si pana acum langa copil, care raspunde cel mai adecvat nevoilor acestora atat emotionale cat si materiale,, de educatie, de supraveghere, hrana, medical etc.
Oricum celalalt parinte pastreaza dreptul de vizita, de a si supraveghea copii si are obligatia de a contribui la cheltuielile de crestere si educare..
Teama mamei este datorată faptului ca este singură iar inafara faptului ca nu deține un imobil personal pentru stabilirea domiciliului copiilor la ea , se gândește și la posibilitatea ca soțul sa poată invoca în instanță faptul că "ar neglija " copii in timp ce ea este la serviciu si nu are cu cine sa îi lase ,mama fiind fără nici un ajutor "familial" (sa spun așa ) ..iar în timpul procesului , ar trebuii sa demonstreze fizic ,cum va proceda cu copii în timp ce ea este la serviciu? De ex :dacă înscrie copii la un "after-school" sau angajează o persoană care sa supravegheze copii ?!...
Adică mama ar trebuii sa se pregătească temeinic pentru proces?
Sa lase temerile și sa vorbească cu un av pt a intelege cum decurge un proces de divorț,ce poate obține,ce probe sa folosească etc.Daca are un salariu își permite o chirie,are ceva rude care teoretic pot sa o ajute cât de cât în cazul unei urgente ,nu tb sa își facă probleme.Domiciliul minorului se stabilește de regula la mama dacă îndeplinește condiții minimale,poate asigura un cămin și o viata decenta copilului.Faptul.ca tatăl are venituri mai mari nu reprezinta un argument decisiv..Succes!
Situatie dificila
VintilaC
Fiind in divort, din luna aprilie stau acasa in somaj(normal), nu am cu cine lasa baietelul deoarece gradinitele sunt inchise.Stam cu chirie, desi avem o ... (vezi toată discuția)