avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordin de protectie provizoriu Buna ziua, Contestarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordin de protectie provizoriu Buna ziua, Contestarea unui ordin ...

Ordin de protectie provizoriu

Buna ziua,

Contestarea unui ordin de protectie pe 5 zile, suspenda dispozițiile acestuia sau nu?
Pe timpul cât se judecă, rămâne valabil?
Daca nu se specifica nimic in el despre comunicații mobile (eg WhatsApp) pot fi folosite pt a vedea copilul pe camera?

Speță: cearta cu fosta concubina, nerespectarea de către ea a programului de vizita a minorei, violenta verbala, bruscare.

Mulțumesc pt raspunsuri
Contestarea nu suspenda ordinul. el ramanand valabil chiar si dupa cele 5 zile in cazul in care instanta sesizata nu s a pronuntat inca.
Pai nu e obligata instanta sa se pronunțe în 5 zile?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Contestarea nu suspenda ordinul. el ramanand valabil chiar si dupa cele 5 zile in cazul in care instanta sesizata nu s a pronuntat inca.

Atunci ce rost are contestarea?

Și cum rămâne cu whatsapul?

Trebuie vazuta situatia de fapt, ordinul provizoriu, nu avem cum sa stim cum ar fi mai bine sa procedati. UNeori nu este interzis un mod de comunicare, insa este indicat sa nu se comunice oricum.
Daca e un copil la mijloc, mergeti macar la o consultatie juridica. Aveti nevoie de o strategie complexa, caci ordinul de protectie poate avea repercusiuni si asupra altor dosare.
Din mesaj nu se intelege situati, care ordin, al cui, de cand, ce contestare, ce drepturi de legaturi personale existau, hotarare sau nu etc. Nu se intelege nici macar impotriva cui era ordinul si cine fost agresiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa contest decizia judecatorilor Pepene cristi dragos Pepene cristi dragos Va rog cititi cu atentie . Pe data de 10 decembrie 2017 sa nascut fiul meu , la aproximativ o luna de la nasterea lui , sotia a facut niste depresii si nu sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara - ordin de restrictie iulian55 iulian55 Doresc să ştiu dacă pot obţine un ordin de interdicţie sau restricţie împotriva concubinului fostei mele soţii. Doresc ca acesta sa nu mai intre in ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotarari privind domiciliul copilului MIHAELA333 MIHAELA333 Buna ziua,va rog sa ma ajutati daca puteti cu un sfat.Am divortat la notar,apoi am introdus un ordin de protectie in instanta,printre ce am cerut eu acolo nu ... (vezi toată discuția)