avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA - Imobile (Spatii comerciale vechi)
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA - Imobile (Spatii comerciale vechi)

Buna ziua,
Va rog putina lumina pentru urmatoarea situatie:
- o firma X (platitoare de TVA) detine un imobil cu destinatia spatiu comercial (construit in jurul anilor 1980) din anul 2006. In momentul de fata (2025) firma X doreste sa vanda acest spatiu comercial pentru suma Y+TVA. Eu as avea posibilitatea sa achizitionez acest spatiu comercial pe persoana fizica sau persoana juridica (neplatitoare de TVA). Intrebarile sunt urmatoarele:
- vanzarea imobilelor vechi sunt purtatoare de TVA?
- care este valoarea TVA?
- Care ar fi variantele pentru a nu plati acest TVA
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Vanzare constructie cota tva wwitza wwitza Am o societate comerciala Y platitoare de tva. In anul 2003 societatea X platitoare de tva a cumparat un spatiu comercial in valoare de 35.000 ron inclusiv ... (vezi toată discuția)
Achizitie spatiu comercial SirMusti SirMusti Buna ziua, Am gasit de curand un spatiu comercial de vanzare intr-un bloc nou construit. Problema este urmatoarea, destiantia acestuia este de garaj. Am ... (vezi toată discuția)
Legea spune că trebuie să îi aplic tva. Soso 1313 Soso 1313 Bună ziua. Doresc o părere competentă în următoarea speță : Dețin o firmă în domeniu medical, deci nepurtătoare de TVA. Acum 6 ani am cumpărat un ... (vezi toată discuția)