avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara, Tatal meu a decedat in urma cu 40 ani nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara, Tatal meu a decedat in urma cu 40 ani nu s-a facut succesiunea...

Bună seara, vreau sa știu care este varianta bună în problem mea .Tatal meu a decedat in urma cu 40 ani nu sa facut mostenirea , Mama mea în virsta de 83 ani nu a avut acte pe casa și a deschis proces s au făcut actele și în hotărârea instantei scrie ca este unic proprietar adică ea poate sa dea casa cui dorește. Acum dansa vrea sa ne facă acte nepotului ei ( baiatul meu ) și una dintre surori (cealaltă sora este plecata în Spania de 20 ani nu a mai venit și eu cu sora de aici am avut grija de mama sa nu i lipsească nimic ) care este cea mai buna varianta de acte pentru a nu putea fi atacata în instanță. 1 -
Contract vinzare - cumpărare cu plata prin banca a casei
2- Donație
3 - Contract îngrijire
Va mulțumesc din suflet pentru răspunsuri.
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2025
Petru752002, utilizator
Cel mai recent răspuns: Petru752002 , utilizator 10:20, 17 Februarie 2025
Sa nu fie atacat de către cine?
Sora mea care locuiește în Spania .
Pai nu a mai venit de 20 de ani. Credeți că o să vină acum?
Cea mai buna varianta e cea care reflecta intenția reala a părților.
În principal, depinde ce vrea mama.
Dacă doreste sa i se achite o suma de bani în schimbul casei, încheiați un contract de vânzare. Cu mențiunea ca prețul trebuie sa fie real, sincer si serios.
Dacă nu dorește nimic, ci doar sa dea casa cu titlu gratuit, încheiați un contract de donație.
Dacă dorește sa fie îngrijită pana la deces, încheia un contract de întreținere.

raluk0207 a scris:

Pai nu a mai venit de 20 de ani. Credeți că o să vină acum?
Cea mai buna varianta e cea care reflecta intenția reala a părților.
În principal, depinde ce vrea mama.
Dacă doreste sa i se achite o suma de bani în schimbul casei, încheiați un contract de vânzare. Cu mențiunea ca prețul trebuie sa fie real, sincer si serios.
Dacă nu dorește nimic, ci doar sa dea casa cu titlu gratuit, încheiați un contract de donație.
Dacă dorește sa fie îngrijită pana la deces, încheia un contract de întreținere.

Da sora din spania se va întoarce și de aceea ne gândim ka aceste lucruri
Am intrebat un notar și a spus ca sa facem contract de întreținere am intrebat și un avocat și a spus sa facem contract v - c cu plata prin banca
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai și mama ce face cu banii apoi, nu credeți ca bate la ochi?
Faceti contract de intretinere daca nepotul se va îngriji de ea. Poate face cu dvs daca va îngrijiți de ea.

Alte discuții în legătură

Testament karmy karmy buna ziua! Am o problema si ma intreb daca imi puteti da un raspuns, va rog! Am fost crescuta de bunici pt ca mama s-a recasatorit s-a mutat si a mai facut ... (vezi toată discuția)
Sora mamei mele nu are copii, iar din partea soțului are nepoți de la frații lui. ea vrea să-mi doneze cu uzufruct o casă, poate fi atacată donația de ceilalți nepoți? grigorescumarga grigorescumarga Buna seara,sora mamei (matusa mea) nu are copii iar din partea sotului are nepoti de la fratii acestuia,vrea sa-mi vanda o casa la tara cu contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Mostenire ionel_david ionel_david buna ziua ,vreau sa stiu care ar fii cel mai indicat lucru sa il fac eu in urmatoarea situatie pentru a fii unicul mostenitor al unei case pentru ca asa ... (vezi toată discuția)