avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate (Germania) Am ...

Sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate (Germania)
Am in pasaport aceasta mentiune trecuta. Cartea de idenitate(buletinul) mi-a fost retras atunci.
Detin numarul CNP in pasaport mereu.
Mama mea a decedat si acum am deschis succesiunea ca singurul urmas.
Am dreptul la o carte de identitate cu adresa aferenta trecuta in buletin al apartamentului care il mostenesc(Bucuresti)?
Ce trebuie sa indeplinesc pt. asta?
Cerere pt. numarul NIF am facut deja.

Va multumec anticipat pt. un raspuns competent!
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 08:35, 18 Februarie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți dreptul la o carte de identitate provizorie, cu valabilitate 1 an.
Cerererea se depune la SPCLEP-UL pe a cărui rază se află imobilul.
Orientativ, puteți vedea condițiile de eliberare aici [ link extern ] .
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2025
georgiana.td, utilizator
Mulțumesc pt. răspuns.
Asta știu ca am dreptul la carte de identitate temporara de 1 an.

Dar care sunt pasii dacă doresc un buletin permanent iar și spun autorităților ca locuiesc iar în România la adresa apartamentului moștenit?

Mulțumesc anticipat de raapuns
Adica , vreti sa mintiti autoritatile ???
Nu, o sa trăiesc mai mult de 6 luni în RO la adresa unde am copilărit! și care îl moștenesc.
Știți de ce acte am nevoie sau care sunt cerințele?
Ce zice legea, ca nu am găsit cazul meu !

Mulțumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți solicita restabilirea domiciliului din străinătate în România; vezi preda pașaportul CRDS și primiți o carte de identitate.
Actele necesare, tot așa , orientativ aici [ link extern ] .

Alte discuții în legătură

Avantaje/dezavantaje pentru crds in germania luca_oana luca_oana Buna ziua, As dori mai multe lamuriri actualizate in ceea ce priveste avantaje sau dezavataje ale cetatenilor romani cu domiciliul in ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate expirata!!! andinaa andinaa Fiindca buletinul meu urmeaza sa expire am mers la evidenta populatiei sa vad ce acte sunt necesare pentru eliberarea noului buletin si am aflat cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)
Contracte utilitati pasaport crds RusRIM RusRIM Buna ziua, Sunt cetatean roman stabilit in strainatate. Detin pasaport CRDS, implicit nu detin buletin. Am urmatoarea speta: In Romania detin 2 ... (vezi toată discuția)