avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... E legal asa ceva? NU mi s-a scazut suma platita pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

E legal asa ceva? NU mi s-a scazut suma platita pe consum aproximat!

Buna ziua
Mi s-a pus consum la aproximat, pausal pe motiv ca am avut caloriferele oprite si contorul nu a inregistrat, deci era posibil sa fie stricat. Acum ca am dat drumul Mi s-a regularizat indexul dar NU si suma de plata. NU mi s-a scazut suma platita pe consum aproximat! Tocmai s-a afisat intretinerea si ma asteptam sa mi se scada acea suma dar NU mi s-a scazut. E legal asa ceva? E ceva ce pot face in acest sens de asa natura incat sa mi se scada totusi acea suma care NU este justificata de consumul la contoar acum ca mi s-a regularizat indexul? Mai pot face ceva sau sa ma consolez cu ideea ca am platit caldura degeaba fara sa am consum?
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2025
Vorba_1, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 22:16, 17 Februarie 2025
Buna ziua

Conform legii 196/2018 (art 26, alin 3) aveti dreptul sa contestati in scris calculul cotei de contributie in termen de 10 zile de la afisare.

Adresati o solicitare, obligatoriu in scris, presedintelui asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea costului energiei termice pe perioada anterioara pauldecuseara pauldecuseara Locuiesc intr-un complex care are centrala proprie si toate apt au contorizare separata. Unora dintre vecini nu le-a functionat contorul niciodata (au index 0) ... (vezi toată discuția)
Consum pausal adela c adela c buna. problema mea este urmatoarea: In luna ianuarie cand s-a citit contorul la apa nu am fost gasita acasa(luna in care se si platea taxa de citire), ... (vezi toată discuția)
Intrebare contor gaze individual Raluca_120 Raluca_120 Buna seara, In blocul in care locuiesc exista contor individual pentru gaze, iar fiecare locatar da catre administrator, intr-un interval stabilit, ... (vezi toată discuția)