avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Persoana internată în spital din data de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Persoana internată în spital din data de 27 ianuarie, ...

Bună ziua!
Persoana internată în spital din data de 27 ianuarie, încă în spital. Angajatorul vrea sa îi încheie contractul de muncă pe motiv că nu a dus pana pe 5 februarie concediu medical pentru 27-31 ianuarie. Persoana nu avea cum să ducă concediu medical din moment ce era încă internat. Îmi puteți da legislația cu care se poate apăra împotriva acestui abuz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:08, 18 Februarie 2025
Pentru a dispune concedierea , ar trebui ca , nedepunerea in termen a concediului medical sa fie mentionata in regulamentul intern ca fiind abatere disciplinara.

Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.

Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu vinovăţie de către salariat, prin care acesta a încălcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de muncă sau contractul colectiv de muncă aplicabil, ordinele şi dispoziţiile legale ale conducătorilor ierarhici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare salariat pentru aspectul fizic adammm adammm Buna ziua. Am o problema la actualul loc de munca : Imi place sa port barba, nu in genul \\"vikingilor\\", barba 3-4mm, si tuns scurt. primesc sicane ... (vezi toată discuția)
Raspunderea pentru neemiterea bonurilor fiscale Ela87 Ela87 Buna ziua, sunt proprietara unui bar si as dori sa stiu daca pot trece in regulamentul de ordine interioara faptul ca ospatarii sunt obligati sa emita bonul ... (vezi toată discuția)
Sanctiune concediu medical florin_nutea florin_nutea Buna, este un salariat la societatea unde lucrez si eu, acesta a primit o sanctiune disciplinara cu reducerea salariului de 5 % / 1 luna pe motivul ca nu a ... (vezi toată discuția)