avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara, sunt mama unui băiețel de 12 ani, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara, sunt mama unui băiețel de 12 ani, tatăl lui a ...

Bună seara, sunt mama unui băiețel de 12 ani, tatăl lui a făcut parte din viața noastră mereu, însă nu a recunoscut copilul. Îmi tot spune ca vrea sa trec copilul pe numele lui, dar nu știu cum sa procedez și ce trebuie să fac. Ma puteți ajuta cu un sfat? Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Natalia1991 , utilizator 13:55, 18 Februarie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți cu tatăl la starea civilă unde este înregistrată nașterea copilului. Acesta va da o declarație de recunoaștere și, dacă doriți, și de încuviințare purtare nume, și vi se va elibera un alt certificat de naștere cu noile informații.
Se rezolvă pe loc, este foarte simplu, trebuie să aveți doar actele de identitate și certificatul de naștere al băiaului.

georgiana.td a scris:

Mergeți cu tatăl la starea civilă unde este înregistrată nașterea copilului. Acesta va da o declarație de recunoaștere și, dacă doriți, și de încuviințare purtare nume, și vi se va elibera un alt certificat de naștere cu noile informații.
Se rezolvă pe loc, este foarte simplu, trebuie să aveți doar actele de identitate și certificatul de naștere al băiaului.

Mulțumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere copil 12 ani CristinaMorosan CristinaMorosan Buna ziua. Am si eu un baiat de 12 ani. Cand s-a nascut copilul nu eram casatorita si tatal lui nu era in tara, asa ca pe certificatul copilului nu este trecut ... (vezi toată discuția)
Pe certificatul copilului meu nu este trecut numele tatalui mada.simion mada.simion Am un baietel nascut in 1997 si ne avand posibilitatea de a ma cununa cu tatal copilului si asta din cauza parintilor mei . Am avut de ales intre doua ... (vezi toată discuția)
Dobandirea paternitatii- fara proces pepy24 pepy24 buna seara, am o fetita de 1 an si 3 luni, pe certificatul ei de nastere in dreptul tatalui este liniuta, pe tatal nu l-am actionat in judecata, acum el ... (vezi toată discuția)