avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Corectare/ modificare prenume Am 39 de ani și de canc ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Corectare/ modificare prenume Am 39 de ani și de canc mă știu ...

Corectare/ modificare prenume
Am 39 de ani și de canc mă știu m-am numit Vaselena. Acum 3-4 ani am vrut să cer naționalitate portugheză și având nevoie de certificatul de naștere în versiunea noua l-am cerut prin Ambasadă. A venit greșit, cu numele Vasilena. Am reclamat , am cerut corectarea, dar a venit la fel pe motiv că la registrul civil așa apare. Nu știu exact cine a greșit și când , dar eu am toate actele de 20 de ani cu Vaselena, certificatul de căsătorie, rezidență portugheză, actele copiilor mei , permis de conducere portughez etc. Acum îmi expiră multe și nu le pot renova pentru această diferență de pe buletinul de care aveam nevoie și mi l-au eliberat cu Vasilena. Cum pot schimba pe Vaselena? Am apelat și la un avocat, am platit xxx€ și nu am rezolvat. Mă poate ajuta cineva cu informații singure? Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: AMBudeanu , utilizator 10:27, 19 Februarie 2025
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Explicația este că la naștere ati fost înregistrata Vasilena în actul de naștere, dar certificatul de naștere a fost completat greșit cu prenumele Vaselena.
Singura variantă este sa faceți o schimbare a prenumelui pe cale administrativă din Vasilena în Vaselena, și vi se va elibera un alt certificat de naștere. Motiv întemeiat aveți, respectiv faptul că toate documentele deținute sunt cu acest prenume.

Pentru detalii privind această procedură , orientativ, găsiți informații aici [ link extern ]
Vă mulțumesc pentru răspuns. Mi s-au spus că pentru a incepe procedura de schimbare a prenumelui pe cale administrativă, ar trebui întâi să schimb certificatul de căsătorie cu prenumele Vasilena, așa cum apare acum pe certificatul de naștere, iar după schimbarea numelui, să schimb din nou certificatul de căsătorie cu Vaselena așa cum îl am acum. Deși mi se pare că nu are nici o logică, va trebui sa fac și asta. Dar rog , dacă cineva din comunitate cunoaște mai multe despre acest procedeu, să îmi spună dacă chiar trebuie schimbat certificatul de căsătorie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, pentru schimbarea numelui trebuie ca toate actele de stare civilă să fie în concordanță. Dacă în căsătorie sunteți Vaselena, va trebui solicitată rectificarea actului de căsătorie. După finalizarea procedurilor și primirea certificatului de căsătorie rectificat, puteți depune solicitarea de schimbare de nume.
Răbdare multă vă doresc și succes !
Vă mulțumesc mult pentru informații!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectarea numelui in certificatul de nastere madalina_petrut madalina_petrut Ma numesc Popa (cas. Petrut) Ioana Madalina si sunt studenta in anul 6 la UMF Tg.Mures. Problema mea este urmatoarea: in certificatul de nastere prenumele de ... (vezi toată discuția)
O mica problema cu certificatul de nastere al copilului meu ContSters180134 ContSters180134 buna ziua. Cu ce sa dovedesc ca prenumele copilului meu se scrie altfel,decat cel pe care este scris in registru de stare civila.Prenumele copilului este de ... (vezi toată discuția)
Nu mai exista numele la primarie - nu imi pot face certificat sau c.i. elmauss elmauss Am o ruda apropiata cu urmatoarea problema: in \'80 cand sa nascut ia fost dat prenumele \"Florinel\" si i sa eliberat certificat de nastere cu prenumele ... (vezi toată discuția)