avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună,am si eu o întrebare, fiica mea a fost ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună,am si eu o întrebare, fiica mea a fost diagnosticată ...

Bună,am si eu o întrebare, fiica mea a fost diagnosticată cu lupus ar trebui să își depună dosarul pt handicap, ancheta nu se poate face la adresa din buletin fiindcă nu locuiește acolo (locuim in chirie la o altă adresă unde nu isi poate face flotant).Ce soluție avem(are) să isi poată face dosarul?
Mulțumesc
Soluția este să-și facă flotant acolo unde locuiește efectiv. Unde stă în chirie.
Altă variantă, decât cea legală, nu există.
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2025
Dapix, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Flotnt poate face cu sau fara concursul proprietrului, insa trebuie sa fie stapana pe drepturile ei si sa le ceara raspicat. Mai exact sa cear ca politistul sa vina sa constate ca ea locuieste acolo.
Poate sa isi notifice si proprietarul, ca e dreptul ei la locuinta legala acolo unde locuieste de fapt si e obligatia proprietarului sa ii respecte acest drept...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Viza de reședință se face numai cu acordul proprietarului sau in baza unui contract de închiriere înregistrat la ANAF.
Verificarea în teren făcută de polițist se face doar pentru stabilirea domiciliului, nu a reședinței, și doar în cazul persoanelor care sunt proprietari dar nu dețin documentele necesare ( nu au făcut succesiunea, au cumpărat cu chitanță de mână, etc).
Proprietarul are legal această obligație, dar dacă nu vrea poate să îi spună oricând să plece...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De fapt legea vorbeste despre dovada adresei de domiciliu si nu a domiciliului. Adresa de resedinta, adica a unui domiciliu secundar temporar face in acelasi mod. Normele metodologice ale aplicarii ordonantei trimit, in ceea ce priveste resedinta, la dovada adresei de domiciliu.
Mai nou, in sfarsit, dovada de domiciliu (si, deci, si resedinta) se poate face inclusiv cu un contract de inchiriere a unei locuinte. Chiar daca se cere viza ANAF, este un pas inainte in intelegerea legii civile de catre serviciile de evidenta a populatiei.
In cee ce priveste plecarea, proprietarul ii poate spune sa plece, sa stea, sa danseze, insa chiriasul pleaca in cursul unui contract valabil numai daca doreste. Proprietarul nu se poate juca asa cu drepturile fundamentale ale altora. El a instrainat un drept de locuinta in baza caruia chiriasul are o locuinta si acest drept al chiriasuljui trebuie respectat, in primul rand, de proprietar, este una dintre obligatiile lui legale.
Aveți perfectă dreptate, dar tot ce spuneți este valabil în cazul unui contract scris, ceea ce foarte multe persoane nu dețin.

Alte discuții în legătură

Situatie complicata de luare in spatiu Fedayna Fedayna Situatie de luare in spatiu Buna ziua, Am o proprietate in care am lasat pe cineva sa locuiasca ca sa aiba grija de casa, fara chirie. Persoana ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant este obligatorie? ContSters89081 ContSters89081 Buna ziua. Daca se inchiriaza un spatiu cu acte legale - contract de inchiriere inregistrat la sectia financiara - mai este necesar/OBLIGATORIU ca proprietarul ... (vezi toată discuția)
Inchiriere - contract valabil? ContSters303909 ContSters303909 De curand m.am mutat cu chirie intr.o garsoniera proprietara a vrut sa facem un contract de inchiriere dupa regulile ei: o foaie a A4 cu titlu \\"proces ... (vezi toată discuția)