avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Inchiriere - contract valabil?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Inchiriere - contract valabil?

De curand m.am mutat cu chirie intr.o garsoniera proprietara a vrut sa facem un contract de inchiriere dupa regulile ei: o foaie a A4 cu titlu "proces verbal" in care mentiona numele ei al meu si faptul ca imi da in chire la adresa .... pe 6luni mai jos bunurile ce se afla in locuinta iar la final semnatura proprietarului a martorului si a mea(chiriasul) pe verso acestei foi copia mea de buletin. Nu a fost inregistrat nicaieri acest contract! Intrebarea mea e: cu aceasta foaie pot merge la evidenta populatiei sa imi fac Viza de flotant?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:20, 26 Octombrie 2013
Nu este suficient.

Va trebuie acordul expres al proprietarului si prezenta acestuia la Evidenta populatiei pentru a semna formularele specifice in fata lucratorului de la evidenta.
Pt viza de resedinta, puteti s-o rezolvati si fara proprietar.
Veti da o declaratie pe proprie raspundere, iar un politist de ordine publica va verifica daca acolo locuiti, va intocmi o nota de verificare si o atasa la dosar.
gi-jane2 a scris:

Pt viza de resedinta, puteti s-o rezolvati si fara proprietar.
Veti da o declaratie pe proprie raspundere, iar un politist de ordine publica va verifica daca acolo locuiti, va intocmi o nota de verificare si o atasa la dosar.

Teoretic aveti dreptate insa in practica nu se procedeaza astfel. Anexa 14, la care faceti dvs.referire se utilizeaza in special cand solicitantul are in baza deja inscrisa adresa la care declara ca locuieste efectiv, are actul expirat, pierdut, deteriorat si nu poate sa faca dovada adresei de domiciliu cu acte originale, dar nu se aplica la resedinta sau schimbarea de domiciliu. De exemplu sunt copii care au parintii decedati si care nu au facut succesiunea dupa acestia din lipsa de bani. Cu toate ca au domiciliul la adresa mentionata, locuiesc efectiv acolo, nu sunt proprietari si nici nu are cine sa dea declaratia de primire in spatiu. Daca proprietara si-ar fi dorit sa incheie acte ar fi mers la circa financiara, ca doar nu e atat de costisitor. Probabil femeia a considerat de cuviinta sa aiba ceva la mana in caz de nevoie, dar sa bagi in casa cuiva pe cineva fara acordul proprietarului nu prea merge.
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2013
Justitiarul711, utilizator
Daca proprietara si-ar fi dorit sa incheie acte ar fi mers la circa financiara, ca doar nu e atat de costisitor. Probabil femeia a considerat de cuviinta sa aiba ceva la mana in caz de nevoie, dar sa bagi in casa cuiva pe cineva fara acordul proprietarului nu prea merge.

Proprietara a incheiat act sub semnatura privata, deci a dorit sa bage pe cineva in locuinta si sa primeasca niste bani pt asta, ce nu doreste e sa plateasca din banii astia si statului cu titlu de impozit.
Asa ca daca e sa bage pe cineva in casa proprietarului, nu e fara acordul lui. Apoi, e vb de viza, ceea ce inseamna perioada scurta de maxim un an, nu isi schimba domiciliul, nu i se face buletin pe 10 ani.
Si pentru resedinta se cere acordul proprietarului. Actul sub semnatura privata nu este luat in seama la evidenta deoarece nu ai certitudinea ca a fost scris de proprietar de bunavoie. Incercati, va rog sa ne scrietiti daca ati reusit, dar sincer nu cred.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un chirias își poate face buletin la adresa unde a inchiriat ... uncetatean uncetatean Un chirias își poate face buletin la adresa unde a inchiriat fără acordul proprietarului?(nu e vorba de viza de flotant) .Având în vedere ca buletinul se ... (vezi toată discuția)
Anulare luare in spatiu omc762 omc762 Buna ziua, In cazul in care proprietarii imobilului unde sunt luat in spatiu nu doresc sa ma mai tina aici, ce adresa voi avea pe buletin? Pana imi ... (vezi toată discuția)
Chirias Liana21 Liana21 Va rog sa-mi spuneti, daca un chirias care a locuit intr-un apartament inchiriat mai mult de doi ani are dreptul sa solicite proprietarului sa faca demersurile ... (vezi toată discuția)