Decizia mea de pensie a fost respinsa pe baza articolului 56 din legea 360/2023, facand referire la faptul ca incadrarea in locuri de munca cu conditii grele, vatamatoare si periculoase se face de la varsta de 18 ani. Eu am lucrat la Interprinderea de autocamioane incepand cu varsta de 16 ani pana la 18 ani. Mentionez ca am fost incadrat in aceasta perioada in grupa 2 de munca. In total am munciti 41 de ani (cu tot cu aceasta perioada). As dori sa stiu daca se poate face contestatie pe baza acestor informatii si mai important, daca as putea avea castig de cauza. Multumesc!
Bună seara! Dacă aveți trecut în cartea de muncă faptul că ați fost încadrată în grupa 2 de muncă consider că aveți șansă prin instanță. Instanțele au apreciat în majoritatea cazurilor că funcționarii caselor de pensii nu pot aprecia ei dacă cineva trebuia să fie sau nu încadrat în grupe de muncă. Deci dacă aveți clar trecut în cartea de muncă grupa sunt șanse, dacă nu, șansele sunt f mici. Cel mai bine contactați un avocat specializat din zona dvoastră. Succes!
Nimeni nu va poate spune daca aveti sau nu castig de cauza in instanta.
Codul Muncii - Legea 10/1972
art. 161
(1) Pentru protecţia sănătăţii lor, ţinerii sub vîrsta de 18 ani, încadraţi în munca, nu pot fi repartizaţi la locuri de muncă cu condiţii vătămătoare, grele sau periculoase şi nu pot fi folosiţi la munca în timpul nopţii.
...
Codul Muncii - Legea 53/2003
art. 12
...
(5) Încadrarea în muncă în locuri de muncă grele, vătămătoare sau periculoase se poate face după împlinirea vârstei de 18 ani; aceste locuri de muncă se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.
Felul muncii
beta88
SCUZE AM DAT ENTER FARA SA VREAU!
As dori si eu sa stiu daca se poate:
-cu functia de operator la prelucrarea maselor plastice,Cod COR 814203 poti iesi ... (vezi toată discuția)