As dori si eu sa stiu daca se poate:
-cu functia de operator la prelucrarea maselor plastice,Cod COR 814203 poti iesi la pensie mai devreme adica daca se incadreaza in grupa majora sau cum este incadrat?
-aceasta functie se desfasoara in conditii grele,vatamatoare sau periculoase?
-si la ce varsta poti iesi la pensie de la aceasta functie?
Functia detinuta nu are nicio relevanta cu iesirea la pensie.
Persoanele care au desfasurat activitate in conditii deosebite sau speciale de munca pot beneficia , conform Legii 263/2010, de reducerea reducerea varstelor standard de pensionare daca au realizat stagiul complet de cotizare.
Pentru a vi se spune cat mai exact data iesirii la pensie trebuie sa precizati :
- data nasterii
- stagiul total de cotizare
- stagiul de cotizare realizat in conditii deosebite sau speciale de munca
Eu nu am varsta sau vechimea necesara sa ies la pensie...am o oferta de lucru si inca nu am primit C.I.M.(contractul individual de munca)Eu doar intrebam daca cu functia de operator la prelucrarea maselor plastice se incadreaza intr-o anumita grupa,adica daca poti iesi de expemlu mai repede la pensie precum sunt politisti,pompieri,mineri...adica daca grupa aceasta(COR 814203 asa mi sa spus ca o sa fie in CIM) se desfasoara in conditii grele deosebite sau de vatamare,la asta ma referam!
Codul COR nu are nicio legatura cu grupele de munca.
Ca sa beneficiati de reducerea varstei standard de pensionare , trebuie sa fi desfasurat activitate in conditii deosebite sau speciale de munca.
Pentru aceasta trebuie sa stiti daca angajatorul are avizul inspectoratului teritorial de munca pentru incadrarea locurilor de munca in conditii deosebite de munca sau al Comisiei pentru acordarea avizelor de incadrare in conditii speciale
Grupe de munca
craiova
director comercial - in ce grupa de munca se incadreaza?
beneficiaza de reducerea perioadei in vederea pensionarii - spre exemplu, luna 1, 1958, F poate ... (vezi toată discuția)