avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie Buna ziua! Mama a lucrat aprox 8 ani la fostele ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie Buna ziua! Mama a lucrat aprox 8 ani la fostele sere 1 ...

Pensie

Buna ziua!

Mama a lucrat aprox 8 ani la fostele sere 1 Mai. Ulterior de prin 1992 a ramas casnica cu 2 copii in crestere (eu si fratele).
Acum are 65 de ani.

Poate beneficia de pensie, sau ajutor similar?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:29, 19 Februarie 2025
Nu poate intra în drepturi la pensie, dacă n-are lucrat stagiul minim de 15 ani.
Pentru altfel de ajutor intrebati la Primaria in raza careia mama dvs are domiciliul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama a lucrat o perioada la fostele sere 1 mai. apoi, prin 1990 ... SANTIER SANTIER Mama a lucrat o perioada la fostele sere 1 Mai. Apoi, prin 1990 a ramas acasa (sa ne creasca pe mine si pe fratele meu, casnica). Acum are 63 de ani si nici ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta dorinporumb dorinporumb am lucrat an subteran 17 ani si o luna dupa care an 2005 s-a anchis mina si am ramas cu ordonanta am beneficiat de salarii compensatorii si somaj peste 2 ani ... (vezi toată discuția)
Pensionare fara stagiu complet de cotizare Gabi-007 Gabi-007 Buna seara, Am o intrebare simpla si anume: daca am in total doar 6 ani de munca (cu intreruperi, dar in total sant 6 ani) inregistrati pe cartea de munca pot ... (vezi toată discuția)