avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua. As dori sa știu, în situația unui credit ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua. As dori sa știu, în situația unui credit din 2007 ...

Buna ziua. As dori sa știu, în situația unui credit din 2007 de la efg-bancpost, sunt căutat de cei de la Aps căre solicita sa le plătesc . Le am cerut sa mi trimită informații suplimentare despre așa zisa creanță, dar refuza in mod constant discuțiile pe email, vrând doar telefonic. Mi se pare absurd că după 18 ani sa ceri plata unei creanțe și mai absurd să fiu sunat de 20 de ori Intr o zi de către aceștia. As dori sa știu dacă oug-ul din 2024 privind recuperatorii se aplica și în cazul acestei creanțe.Va multumesc
Buna ziua

Nu mai discutati cu ei, ignorat-i.

Cel mai probabil datoria e de mult prescrisa, insa prescrierea nu se aplica din oficiu, trebuie sa o invocati.

Prin urmare, discutati situatia concreta cu un avocat:
- contractul de credit
- cand a fost ultima plata
- etc...
Ii puteti notifica pentru ca sa va lase in pace... ca o pot tine as inca 18 ani... din pacate.
Astăzi iar m au sunat, cu multe insistente am aflat că e vorba de un credit cu buletinul din 2005, iar ei zic că s a făcut cesiunea in 2009. Să înțeleg că la momentul cesiunii creditul era deja declarat scadent,nu? Deci termenul de prescripție începuse să curgă. Menționez că acte de executare nu au fost făcute niciodată, doar somații de la firma de recuperări. Aștept să mi trimită copii după contract și actul de cesiune și situația plăților, o acțiune în constatare este posibilă ? De asemenea fiind vorba de prescripții începute anterior datei de 1 oct 2011, conform deciziei ICCJ, instanta nu ar trebui în cazul unei executări sa constate prescripția din oficiu? Vă multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2025
ionescu99, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa cerceteze prescriptia, da. Unele instante nu o fac, din pacate. Dealtfel, decizia se refera la art 18 din decret, or la art. 18 pare ca este vorba despre prescrierea dreptului la actiune, nu la executare silita, aceasta este discutata la art. 19. In opinia mea, ar trebui sa existe acelasi tratament, insa nu prea este.
Este posibila o actiune in constatare, da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. in anul 2006 am avut un card de cumparaturi efg euroline ... ioana_lupulescu ioana_lupulescu Buna seara. In anul 2006 am avut un card de cumparaturi efg euroline la care am platit rate pana undeva in anul 2009. Recent am primit de la eos ksi o somatie ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune solomonnicoleta solomonnicoleta am un credit chf vandut de BANCPOST-ARB la PROSPERO. pot introduce in momentul actual contestatie pentru anularea cesiunii avand in vedere ca mai am putin si ... (vezi toată discuția)
Cum se prescrie o datorie? Roxana 7 Roxana 7 Bună seara! Am avut un abonament la Cosmote in anul 2011, înainte cu doua luni de exprimare am depus cerere de reziliere dar mi sa spus că nu îmi va fi ... (vezi toată discuția)