Buna ziua. As dori sa știu, în situația unui credit din 2007 de la efg-bancpost, sunt căutat de cei de la Aps căre solicita sa le plătesc . Le am cerut sa mi trimită informații suplimentare despre așa zisa creanță, dar refuza in mod constant discuțiile pe email, vrând doar telefonic. Mi se pare absurd că după 18 ani sa ceri plata unei creanțe și mai absurd să fiu sunat de 20 de ori Intr o zi de către aceștia. As dori sa știu dacă oug-ul din 2024 privind recuperatorii se aplica și în cazul acestei creanțe.Va multumesc
Astăzi iar m au sunat, cu multe insistente am aflat că e vorba de un credit cu buletinul din 2005, iar ei zic că s a făcut cesiunea in 2009. Să înțeleg că la momentul cesiunii creditul era deja declarat scadent,nu? Deci termenul de prescripție începuse să curgă. Menționez că acte de executare nu au fost făcute niciodată, doar somații de la firma de recuperări. Aștept să mi trimită copii după contract și actul de cesiune și situația plăților, o acțiune în constatare este posibilă ? De asemenea fiind vorba de prescripții începute anterior datei de 1 oct 2011, conform deciziei ICCJ, instanta nu ar trebui în cazul unei executări sa constate prescripția din oficiu? Vă multumesc