avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Refuz factura primită prin SPV
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Refuz factura primită prin SPV

Bună ziua,

Vă rog să mă ajutați cu următoarele întrebări din punct de vedere contabil și fiscal.
Refuz factura primită prin SPV:
Ȋn situaţia in care am primit o factură în SPV de la un furnizor care nu este corectă din diverse motive si anume neconcordanţe in privinta serviciilor prestate, nerespectarea termenelor si clauzelor contractuale, etc. si am înştiinţat furnizorul cu privire la refuzul facturii in sistemul national RO e-Factura, in cazul in care furnizorul nu raspunde la obiecţii sau refuză stornarea cum procedăm cu factura emisă si transmisă in SPV:

- Nu înregistrăm factura primita, avand ca justificare mesajul de refuz transmis furnizorului ?

- Este corect sa nu inregistram factura transmisa prin SPV doar in baza mesajului de refuz având în vedere ca aceste facturi s-ar putea regăsii în D394 a furnizorului?

- Ȋn situatia in care furnizorul refuză stornarea facturii ,cum ar trebui sa procedam din punct de vedere contabil si fiscal cu aceea factura având în vedere ca a fost transmisa in SPV?

Corecţie factura transmisa prin SPV:

- Ȋn situatia in care am emis o factura unui client si am transmis-o in SPV iar clientul a refuzat-o din diverse motive , există posibilitatea de-a corecta aceea factura si a o retransmite fara a face storno ?
- Va rog sa-mi spuneti cum procedam corect din punct de vedere contabil si fiscal atunci cand avem de corectat o factura gresita transmisa in SPV.

Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2025
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Factura gresita Monika_80 Monika_80 Buna ziua, Ce se poate face in cazul in care am primit o factura de la furnizor gresita? Sa va dau exemplu: noi am facut nir pt factura de marfa in valoare ... (vezi toată discuția)
Eroare bilant 30.06.2011 demiankiki demiankiki Buna ziua Saptamana trecuta am depus bilantul si azi m-au sunat de la finante sa ma anunte ca s-a prelucrat bilantul depus dar cu ... (vezi toată discuția)
Storno factura partiala marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Cum trebuie sa procedez ca sa stornez o factura de avans marfa doar partial , trec informatiile de pe factura pe care vreau s-o stornez pe ... (vezi toată discuția)