avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună seara, În urma unei neacordări de prioritate a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună seara, În urma unei neacordări de prioritate a unui pieton ...

Bună seara,
În urma unei neacordări de prioritate a unui pieton ce tocmai se angajase în traversarea regulamentară a străzii, mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pentr o perioadă de 60 de zile. (pietonul nu a avut de suferit în nici un fel, ba chiar nici nu a observat faptul ca eu am trecut pe banda secundă in timp ce el pusese piciorul pe zebră, drumul având doua benzi pe sens)
Am contestat PV în termenul de 15 zile(pentru a mai trage de timp, aveam nevoie de permis) drept urmare am pierdut procesul inițial, în urma căruia am făcut apel (aceleași motive) rezultatul apelului îmi va fi cu siguranță nefavorabil.
Am înțeles faptul ca in termen de 30 de zile trebuie predat permisul de conducere, pentru a evita adăugare a încă 30 de zile penalizare,
Întrebarea mea este: după pronunțarea sentinței din apel, în cele 30 de zile în care trebuie predat permisul de conducere, se poate conduce fără a fi încălcat legea ? Sau în urma sentinței se suspendă dreptul de a conduce cu efect imediat?
Aici mă refer la o sentință nefavorabilă în urma unui apelului.
Va mulțumesc anticipat pentru un eventual răspuns!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2025
Putin22, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:15, 20 Februarie 2025
Articolul 118
(4) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se reia de drept începând cu ora 00.00 a zilei următoare celei în care a fost predat permisul de conducere, după rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești prin care instanța a respins plângerea formulată împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției sau a admis-o în parte, menținând sancțiunea contravențională complementară aplicată, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești.
[ link extern ]
Prin urmare puteti conduce in acele 30 de zile, dar sa nu depasiti termenul. Nu lasati pe ultima/ultimele zile, legalizati-va hotarirea ca definitiva, ca sa nu va respinga politia cererea de predare permis, daca nu e insotita de o copie a hotaririi definitive.
Ultima modificare: Joi, 20 Februarie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! dacă decizia instantei privind contestarea unei amenzi ... Adrian_P87 Adrian_P87 Buna ziua! Dacă decizia instantei privind contestarea unei amenzi de circulatie si retinerea permisului de conducere pe o perioada de 3 luni, a fost in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am facut contestatie pentru permis sa inchieiat si ... Soroiu83 Soroiu83 Buna ziua am facut contestatie pentru permis sa inchieiat si procesu am fost sa predau pernisu cu certificatu de grefa si o comunicare de la tribunal si nu mi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pe data de 09.08.2022 am contestat o amenda iar solutia ... Vasileghe Vasileghe Buna ziua, Pe data de 09.08.2022 am contestat o amenda iar solutia a venit pe 08.09.2022 cu drept de apel 15 zile. Nu am facut apel iar acum avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)