avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dacă copii nu sunt recunoscuți pe certificatul de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dacă copii nu sunt recunoscuți pe certificatul de naștere ...

Dacă copii nu sunt recunoscuți pe certificatul de naștere dar este tatăl biologic pot cere moștenire după deces
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 11:35, 20 Februarie 2025
Dacă pe certificatul de naștere nu apare tatăl biologic, atunci nu poate fi vorba de nicio moștenire.
Intai trebuie sa se stabilească paternitatea fata de tatal biologic.
Nu puteți sa dovediți cu acte legătură biologica dintre tata si copiii.
Solicitati pe calea instantei de judecata stabilirea paternității copiilor fata de tatal lor urmând sa se elibereze certificat de nastere în care acesta o sa figureze ca părinte.
Ulterior, după decesul tatalui, copiii sunt moștenitori.
Dacă deja tatal a decedat, puteți solicita in continuarea stabilirea paternității după el însă o sa va judecati cu rudele acestuia.
Contactați un avocat care sa ca sprijine în acest demers și sa va explice in detaliu procedura.
Ultima modificare: Joi, 20 Februarie 2025
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate-test adn denis2012 denis2012 Buna ziua,as vrea sa stiu daca tatal meu are acelasi adn ca al meu,cum pot face sa aflu daca el nu doreste sa faca analizele de sange?nu avem acelasi nume ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara si recunoasterea paternitatii dupa 12 ani mikydenisa mikydenisa Buna ziua,am o fetita de 12 ani pe care tatal ei nu a vrut sa o vada niciodata si implicit nici nu a contribuit la cresterea ei. Eu m-am casatorit si sotul a ... (vezi toată discuția)
Bună. se poate șterge numele persoanei de la tată (el nu este ... Andy1978!#* Andy1978!#* Bună. Se poate șterge numele persoanei de la tată (el nu este tatăl biologic al copilului) din certificatul de naștere dacă și el este de acord? (vezi toată discuția)