avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua! Ce facem in cazul in care sunt fise de Ssm ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua! Ce facem in cazul in care sunt fise de Ssm nesemnate ...

Buna ziua!
Ce facem in cazul in care sunt fise de Ssm nesemnate la Admis la lucru si Verificat instruirea la locul de munca?
Practic sunt fise vechi in care trebuia sa semneze Directorul general de atunci si intre timp Directorul s-a schimbat dar fisele de ssm au ramas nesemnate.Nu pot sa pun pe Directorul General de acum sa semneze din urma...Ce putem face in acest Caz?Repet este vorba de rubrica Admis la lucru si Verificat Instruirea la locul de munca de pe prima pagina...
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Daniel.R , utilizator 08:25, 21 Februarie 2025
Intocmiti alte fise ssm, completati ca sunt "in continuare" iar la rubricile cu semnaturi completati cu "ss indescifrabil"
In organigrama firmei, pana la directorul general nu mai sunt alte persoane ?
@cian In practica, falsul in documente se pedepseste. Prin ss indescifrabil se comite un fals. Daca intre timp se produce un eveniment nedorit, ce credeti ca va scrie inspectorul de munca in actul de constatare ?
Puteti relua instruirea pe fise noi, plecand de la instruirea introductiv generala. Motivul il aveti - fisele existente nu au semnatura de admis la lucru.
Mulțumesc pentru opinii dar ce te faci cand sunt 300 de fise Ssm din urma care nu au fost semnate la Verificat si Admis la Lucru niciodată pe prima pagina(practic sunt toate fișele)??Colegul care a fost inaintea mea pe Ssm nu a dat la semnat fisele... La Verificat si Admis la lucru.,....si oamenii sunt in continuare prezenți.Vorbim aici de fise care sunt vechi de cel putin 10 ani...
Nimeni nu vrea sa semneze din urma mai ales ca si sefii s-au schimbat...
Practic fisele de ssm sunt incorect completate si incomplete.
Inteleg ca trebuie sa rescriu toate fisele de ssm de la IIG cu Reinstruire din data de cand am preluat eu Functia?
Mulțumesc.
Ati inteles bine, daca doriti sa fiti in regula la un control ITM. Angajatorul poate primi amenda contraventionala pentru faptul ca lucratorii nu au primit acceptul de a lucra la locul de munca. Nu asteptati, sa se produca un eveniment nedorit si sa primiti vizita ITM. Ce credeti ca vor declara lucratorii la intrebarea daca au fost instruiti ?
In fisele de instruire, ce scrie la instruirea periodica ? Cine a semnat la instruire si la verificare instruire ?
Nu cred ca estesuficient sa rescrieti toate fisele, ci sa verificati si cum s-a facut instruirea, eventual sa o faceti impreuna cu conducatorii locurilor de munca.
Mulțumesc ptr răspuns.
Dar totusi mi se pare cam ciudat sa refac toate fisele in sensul ca atunci cand o sa vina un inspector de la ITM si vede ca toate fisele de ssm sunt refacute cu aceiasi data...e cam greu de explicat...
Este cam ciudat sa refac toate aceste fise...mi s-ar parea mai corect sa fac un proces verbal de constatare in care sa precizez ca fisele nu sunt completate corect si sa merg mai departe cu ele asa...Nu prea pot sa refac greselile care s-au facut in urma....Angajatorul răspunde ptr perioada trecuta cand Nu am fost eu.Nu pot sa răspund eu ptr ceea ce a fost in trecut....sau ce Nu s-a facut...corect....
Ma gandeam sa refac fisele doar daca inspectorul ITM imi da ca si masura sa refac fisele...altfel mi se pare ca incerc sa acopar o ilegalitate din trecut.....este doar o parere.
Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Fise de instruire ssm micutu50 micutu50 Buna ziua, Am o problema si nu stiu care ar fi ceea mai buna varianta. Fisele de instruire SSM au denumirea veche a societatii, doar denumirea societatii si ... (vezi toată discuția)
Fisa individuala de securitate si sanatate in munca (continuare) marianpc marianpc Buna ziua. Conform clasicului proverb \\"cate borde(e) atatea obice(e)\\" , la fel am intalnit privitor la completarea primei parti a fisei individuale ssm , ... (vezi toată discuția)
Fise ssm completate gresit 10188 10188 Buna ziua, Am o situatie mai deosebita in sensul ca am cumparat un numar mai mare de fise SSM. Ca sa castig timp am incercat sa le completez partea de IIG si ... (vezi toată discuția)