avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... grupa I
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

grupa I

Buna ziua,
Am iesit la pensie in anul 1991 ,am lucrat in mina 20 ani gr I,nu mi s-a calculat gr conf. ogu 100/2008 spunand ca mi-au dat-o in 2005,nici vorba pt ca atunci la recalculare am avut un punctaj mai mic decat cel in plata iar 8 luni mai tarziu am dus o adeverinta cu sporurile si mi-au marit pensia,in ce conditii nu mi-au dat acum grupa?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:40, 13 Februarie 2010
OGU 100/2008 a fost anulat. Contestati decizia .Contacteaza un avocat.
Punctajul suplimentar pentru activitatea desfasurata in grupe de munca nu se acorda decat daca pensia a fost calculata in functie de stagiile complete de cotizare prevazute in anexa nr. 3 a Legii nr. 19/2000, in functie de data nasterii, respectiv stagiile complete de cotizare, in functie de data deschiderii dreptului la pensie, conform prevederilor art. 167 ind 1 din acelasi act normativ.

Daca ati lucrat 20 de ani in subteran, altul este stagiul de cotizare in functie de care s-a calculat punctajul mediu anual, un stagiu mult mai mic, caz in care nu beneficiati de prevederile OUG nr. 100/2008 astfel cum a fost modificata prin OUG nr. 209/2008.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 100/din aug 2008 belabinder belabinder Ma numesc Binder Bela si am 51 de ani.Din 1 09 2008 sant pensionar pentru limita de varsta.Am lucrat din 2 08 1976 pana in 2 03 1989 cu stagiul militar inclus ... (vezi toată discuția)
Spor pentru grupa de munca bagarica bagarica Buna ziua! Am pus si aseara o intrebare pe forum, iar primind un raspuns, tin sa va multumesc timpul acordat pentru acesta. :) Acum am o alta ... (vezi toată discuția)
Care pensionari beneficiaza de oug 100/2008? marii_48 marii_48 Buna ziua domnilor moderatori si domnilor consultanti! Va rog frumos sa-mi raspundeti si mie urgent! Sunt pensionar din august 2002 , am ... (vezi toată discuția)