avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot inmatricula auto cu un contract semnat electronic?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot inmatricula auto cu un contract semnat electronic?

Bună ziua.
Recent am achiziționat un autoturism SH înmatriculat în România, am semnat contractul de vânzare-cumpărare în 5 exemplare, iar vânzătorul a depus ONLINE contractul la DITL sector 5. Acesta a primit contractul în format electronic, semnat cu semnatura electronica pe care l-am primit și eu, l-am printat în trei exemplare și l-am depus la DITL Buzău. Aici am primit viza și decizia de impunere, vehiculul fiind înmatriculat fiscal. Problema mea este ca la DRCPIV Buzau, agentul căruia i-am înmânat dosarul.pentru inmatriculare a refuzat sa îmi primească dosarul pe motiv ca nu am contractul în original. Menționez încă o data ca vechiul proprietar a depus actele online în București, iar contractul in original nu a ajuns fizic la autoritatea fiscala. Întrebarea mea este dacă pot inmatricula masina cu actele pe care le dețin (contractul semnat electronic), sau trebuie sa fac un drum cu contractul original sa îmi pună viza și DITL S5 și DITL Buzău?
Mulțumesc anticipat. Cu respect, Marian Popescu.
Ultima modificare: Joi, 20 Februarie 2025
Bukys83, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bukys83 , utilizator 16:01, 20 Februarie 2025
Buna ziua,
La fel am patit si eu acum o luna...
Pe langa contractul in format electronic mai trebuie sa l aveti si pe cel pe care ati semnat cu pixul si apoi a fost scanat de vanzator si depus la primarie...
Sau unul din cele 5 contracte ce le ati semnat cu pixul, in original, nu scanat, printat... si il depuneti la dosar cu celelalte, agentul de acolo il verifica si apoi il primiti inapoi, ramanad la dumnealor doar cel cu viza de la impozite.
Ultima modificare: Joi, 20 Februarie 2025
Ionut.ion, utilizator
Am înțeles. Mulțumesc mult.

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
La fel am patit si eu acum o luna...
Pe langa contractul in format electronic mai trebuie sa l aveti si pe cel pe care ati semnat cu pixul si apoi a fost scanat de vanzator si depus la primarie...
Sau unul din cele 5 contracte ce le ati semnat cu pixul, in original, nu scanat, printat... si il depuneti la dosar cu celelalte, agentul de acolo il verifica si apoi il primiti inapoi, ramanad la dumnealor doar cel cu viza de la impozite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un contract intre doua parti Mario Bro Mario Bro Un contract intre doua parti : stampilat ,semnat olograf se poate combina si cu semnatura digitala in pdf adobe pe acelasi document si este valabil din ... (vezi toată discuția)
Un contract intre doua parti Mario Bro Mario Bro Un contract intre doua parti : stampilat ,semnat olograf se poate combina si cu semnatura digitala in pdf adobe pe acelasi document si este valabil din punct ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals....oare? maryan27 maryan27 Buna seara! Am scanat un certificat de calificare al sotiei si l-am salvat si printat in format word. Formatul sau a iesit diferit fata de original, datele ... (vezi toată discuția)