avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, la data angajării în funcția de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, la data angajării în funcția de gestionar am semnat ...

Bună ziua,la data angajării în funcția de gestionar am semnat contractul prin care mi se retine din salariu o cota parte din salariu fără însă a mi se face inventarul și fără a face un proces verbal de predare primire.Acum am demisionat și nu știu ce se întâmplă cu suma ce mi s-a reținut în anii lucrați. Menționez ca de la data angajării și pana acum când am demisionat nu mi s-a făcut niciodată inventarul .
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 08:52, 21 Februarie 2025
Garantia în numerar și dobinda aferenta pot fi ridicate de către gestionarul titular al carnetului de consemnare la încetarea contractului sau de muncă sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, în situația în care nu a cauzat o paguba sau cînd paguba a fost acoperita în intregime. Agentul economic, autoritatea sau institutia publică sînt obligate, în aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, în termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare împreună cu o comunicare către Casa de Economii și Consemnatiuni în care să se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia.
Daca aveați fluturas de salariu acolo era evidențiat luna de luna ce suma s-a reținut. Cu inventarul poate fi o problema. Să vă scoată pe minus și să nu vă de-a banii reținuți cu dobândă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea garantiei ionescu_elenaa ionescu_elenaa Buna seara,am lucrat la o firma 17 luni si in CIM in afara salariului era adaugata si o garantie de 185 lei pe luna.Acum am plecat de la acea firma si mi s-au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum se procedeaza in cazul in care angajatorul nu ... Ioanamia Ioanamia Buna ziua, Cum se procedeaza in cazul in care angajatorul nu ii da posibilitatea angajatului la participarea inventarului in timpul preavizului. Si il obliga ... (vezi toată discuția)
Garantie depusa la serviciu miralu26 miralu26 Buna ziua, lucrez intr-un domeniu in care mi s-a solicitat in baza unui contract (din 2003) sa depun o suma lunar ca reprezentand garantie.Am depus o cerere ... (vezi toată discuția)