avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducere copil in timpul concediului de crestere copil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducere copil in timpul concediului de crestere copil

Buna ziua, am o problema. Un salariat are un copil de un an, mama se afala in concediu de crestere copil. Facand salariile am vazut ca nu are copilul in intreatinere si l-am intrebat daca mama are copilul la deducere (eu din cate stiam, desi cred ca ma insel, nu avea cum din moment ce avea contractul suspendat pt crestere copil), el a zis ca nu il are. I-am dat declaratiile sa completeze. Nu mi le-a adus pana in ziua cand am facut salariile, eu i-am bagat copilul la deducere, greseala enorm #-o , ca peste doua saptamani sa-mi aduca declaratiile cum ca are mama copilul la deducere. Se acorda pe perioada de crestere copil. Daca da ce pot eu sa fac, sa fac rectificative.
Va multumesc anticipat
Mai asi avea o intrebare copii peste 18 ani care sunt la liceu, respectiv facultate mai pot fi bagati la deducere. Daca da ce acte trebuie aduse de catre salariatii care au copii in situatia asta
Declaratiile pe proprie raspundere, adeverintele de la locul de munca a sotului /sotiei se cere de catre angajator in fiecare an sau nu e obligatoriu
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
LAZAROVICI ALINA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 22:46, 11 Februarie 2010
asa e cu barbatii...cateodata nici nu stiu pe ce lume traiesc, darmite sa stie daca au sau nu copilul in intretinere...Oricum, nu va faceti probleme, se face o rectificativa si totul e o.k si eventual faceti si o nota explicativa a situatiei.
Persoana în întreţinere poate fi soţia/soţul, copiii sau alţi membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soţului/soţiei acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile şi neimpozabile, nu depăşesc 250 lei lunar.

Declaratia salariatului ca-l are in intretinere,declaratia persoanei care este luata in intretinere,acte care dovedesc gradul de rudenie(certificat nastere copil) si adeverinta de la liceu/facultate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deduceri camellia_camy camellia_camy Cine beneficiaza de deducerile pentru persoanele aflate in intretinere si care este procedura de intrare in posesia lor ? (vezi toată discuția)
Deducere suplimentara persoane in intretinere vs coasigurati Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am o nelamurire referitoare la persoanele aflate in intretinerea unui salariat. In Codul Fiscal sunt mentionate persoanele care se pot afla in ... (vezi toată discuția)
Persoana in intretinere NNorbert NNorbert Buna ziua, Un angajat poate s-o aiba in intretinere pe mama sa? Daca da, in ce conditii? Multumesc. (vezi toată discuția)