avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegare sarcinile de serviciu unor angajați care fac ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegare sarcinile de serviciu unor angajați care fac cursuri ...

Delegare sarcinile de serviciu unor angajați care fac cursuri de perfecționare
Se da următoarea speță :3 angajați din 4 dintr un anume departament de munca sunt trimisi la cursuri de specialitate pe o perioada de 6 luni , fie numiți, fie la cerere. În acest timp sunt plătiți, dar scoși de la sarcinile de serviciu. Aceste sarcini sunt atribuite însă altui departament de 4 oameni. Cat este de normal această acțiune și ce motivație se poate da ca și refuz? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:21, 22 Februarie 2025
Art. 4 C.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
....
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
.....

delegarea de atributii (de competenta) are loc la acelasi loc de munca, iar salariatul inlocuieste pe o perioada determinata un alt salariat, preluandu-i atributiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare sau detasare Ovidiuzid Ovidiuzid poate fi delegat un salariat la un alt angajator? eu zic ca detasat. (vezi toată discuția)
Delegare de atributii dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Va rog, am nevoie de sfatul dvs. Imi puteti spune care este temeiul legal prin care, in cazul angajatilor cu CIM (nu functionar public), se ... (vezi toată discuția)
Delegarea de atributii pentru personalul contractual animarsrl animarsrl buna ziua, trebuie sa fac o dispozitie prin care se delega unele atributii de asistent social unui referent contractual din cadrul primariei. ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)