Tatal meu (casatorit) care locuieste in Anglia, a muncit partial cu forme legale si a strans o suma de bani (parte din ei si legal).
Cu acesti bani, a cumparat un apartament pe numele meu si al fratelui meu in 2013, amandoi majori si doar unul dintre noi casatoriti (contract de vanzare cumparare, fara nicio clauza). Plata in numerar la pretul real al pietei de atunci.
Dupa ~11 ani, in 2024 ne informeaza sa ii cedam cotele noastre parte, avand documente de retragere a banilor (extrase de cont) unde eu si fratele meu aveam imputernicire si au fost retrasi cu acordul lui, cu acest scop.
In cazul refuzului nostru ori a unuia dintre noi, poate contesta/anula contractul de vanzare cumparare pe motiv ca banii au fost dati de el?
Prin cedarea cotelor parti ale noastre, putem ulterior sa ne trezim ca am facut o donatie fictiva?
Mama, sotia tatalui, poate contesta VC, intrucat tatal meu era intr-un regim matrimonial cu ea?
Dvs. și fratele sunteți proprietari, cum se spune - cu acte în regulă. Nu contează de unde provin banii. Deci, nu aveți de ce să-i cedați tatălui proprietatea, decât numai dacă vreți. El nu poate să obțină anularea contractului așa simplu. Există anumite motive pentru care se poate anula un contract de vânzare-cumpărare, dar, să fim serioși, sunteți o familie. Cine o să creadă că ar fi vorba, spre exemplu, de viciu de consimțământ (la retragerea banilor), în baza căruia se poate obține anularea unui act juridic?
Cât privește mama, ea poate contesta orice, dar fără nicio șansă.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Tatăl trebuie sa și dovedească faptul ca a dat el banii și ca viramentele au fost făcute pentru ca ulterior sumele sa fie folosite pentru achiziționarea unui imobil.
Iar șansele tind spre zero.
Intrebare :
alexdink
Buna seara, va deranjez cu o intrebare, tatal meu a decedat, suntem trei mostenitori legali, mama, eu si fratele meu si dorim sa deschidem succesiunea, tata a ... (vezi toată discuția)