avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Va salut, in data de 02.02.2025, mi-a fost retinut ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Va salut, in data de 02.02.2025, mi-a fost retinut permisul fara ...

Va salut, in data de 02.02.2025, mi-a fost retinut permisul fara drept de circulatie, pentru o perioada de 120 zile pentru depasirea limitei de viteza cu peste 70km/h, respectiv 162 in 90. In data de 21.02.2025 am primit prin posta o recomandata in care mi se comunica de la IPJ Ilfov ca voi avea permisul suspendat 150 zile deoarece am mai avut permisul suspendat in ultimele 6 luni si se aplica 30 zile suplimentare. Din ce am vazut in monitorul oficial, majorarea trebuia comunicata in termen de maxim 15 zile de la data aplicarii sanctiunii complementare fiind intocmita pe 04.02.2025. Caz in care, nici de la data de 02.02 si nici 04.02 nu se incadreaza in cele 15 zile de comunicare. Se poate face ceva pentru a anula cele 30 zile? Si eventual, daca se pot anula si restul de 120 zile in baza acestei greseli.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 21:16, 22 Februarie 2025
Buna ziua

Puteti contesta decizia, insa depasirea termenului nu este un motiv de anulare.

Doar daca ati putea dovedi cumva ca aceasta intarziere v-a provocat un prejudiciu care nu poate fi inlaturat altfel decat prin anularea deciziei.

Din cele relatate de dvs, sansele de anulare a majorarii sunt minime, iar cele de anulare a sanctiunii initiale sunt zero pentru ca dvs nu contestati sanctiunea initiala ci majorarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am contestat pv, permisul este inca la ijp. am contestat procesul ... ion + ion + Am contestat PV, permisul este inca la IJP. Am contestat procesul verbal de constatare a contraventiei si nu stiu cand recuperez permisul de conducere. La 14 ... (vezi toată discuția)
Depasire viteza cu peste 70km/h in afara localitatii. se poate sustine examen? Adrxfb Adrxfb Buna ziua, am si eu o nelamurire legata de ordonanta cea noua care spune ca depasirea vitezei legale cu peste 70km/h atrage amenda din clasa a IV a de ... (vezi toată discuția)
Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. limita ... adinamarianamaghiar@yahoo.com adinamarianamaghiar@yahoo.com Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. Limita fiind de 50km. Mi a fost suspendat permisul pt 120 zile si am primit amenda 870lei . In codul ... (vezi toată discuția)