avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Sotului meu i-a cazut lucrarea veche de 20 de ani, ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Sotului meu i-a cazut lucrarea veche de 20 de ani, partea superioara ...

Sotului meu i-a cazut lucrarea veche de 20 de ani, partea superioara .A apelat la un dentist, i-a facut CT sa vada daca are os, api l-a taiat pe toata gingia superioara si i-a pus 4 implanturi. A trebuit sa astepte 4 luni sa se vindece. S-a dus la control, intre timp si i s-a spus ca nu sunt probleme. Medicul ne sfatuise sa nu mai puna dinti provizorii, sa lase sa se vindece bine. Dupa 5 luni , sotul a mers sa continue lucrarea , practic sa ii puna dintii. Surpriza! I s-a spus ca nu e bine, l-a taiat din nou la gingie in partea dreapta si i-a spus sa vina peste o luna ca o sa ii puna dinti provizorii, ca nu ii garanteaza lucrarea finala. Acum suntem disperati, nu stim ce ar fi mai bine sa facem. Mentionez ca medicul nu a dat nici un bon sau chitanta la suma de 2000 de euro. Va rog , daca stiti procedurile care trebuie urmate, sa ne sfatuiti. Va multumesc si astept parerile dvs.
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 12:18, 23 Februarie 2025
Bună ziua!
Vedeți că sunt foarte mulți așa ziși medici stomatologi care in urma verificărilor se constată că au diplome false . Sunteți sigura că acesta este medic?
În cazul prezentat de dumnv este bine să anunțați poliția.
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2025
SunnyXxxX, utilizator
Buna ziua,

In cazul implanturilor si cu adaugare de os este un demers mai lung; solicitati bon / chitanta si mergeti in continu sa vi se finalizeze lucrarea . In caz ca nu vrea sa va dea bon ziceti ca aveti inregistrare audio si mergeti la Anaf si ANPC.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod cert i s-a cerut sotului sa semneze un asa numit “ consimtamant informat “ in care erau trecute riscurile . Nici o manevra medicala , chiar si o injectie , nu e fara riscuri . Implantul dentar e o manevra majora , e un metal implantat in os , si pe care organismul trebuie sa-l accepte , sa-l inglobeze . Sunt cazuri - care nu pot fi prevazute de la inceput - in care organismul il respinge , sau e nevoie de ceva mai mult timp . In mod normal , lucrarea provizorie se face dupa 6 luni , cea definitiva dupa 1 an . Exista si o procedura in care lucrarea provizorie se pune dupa 24 ore , dar e mai riscanta . Poate ar trebui sa mergeti pe mana medicului si sa mai aveti putina rabdare . Daca va avea lucrare provizorie , nici nu mai exista vreun inconvenient , e fixa si arata exact ca cea definitiva si , la un moment-dat , va avea si una permanenta . Nu disperati , ca acum nu aveti de ce . Daca organismul i-ar fi respins implanturile , ar fi avut inflamatii si dureri mari . PS . Sunt informatii pe care le-am primit de la un medic ( poate cu ceva mai multa rabdare ) , la o clinica dentara la care am apelat cand un membru de familie a avut o problema similara . Dar ne-a costat sensibil mai mult .
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile pacientului Daniela Cimpeanu Daniela Cimpeanu Buna ziua. Am început o lucrare dentară in mai 2018. Medicul stomatolog mi-a pus 8 implanturi dentare și mi-a tratat toti dintii, pentru a pune o lucrare de ... (vezi toată discuția)
Avulsia traumatica a incisivilor superiori este sau nu slutire? cristalina cristalina Buna ziua! As vrea sa ma indrumati cu sfaturile dvs in urmatoarea speta:in urma unei agresiuni fizice partea vatamata a suferit de avulsie traumatica a ... (vezi toată discuția)
Este vorba despre implanturi dentare. face medicul stomatolog ... i0nel i0nel Este vorba despre implanturi dentare. Face medicul stomatolog contract prestari servicii cu pacientul? Exista termen de garantie pentru implanturi? (vezi toată discuția)