Buna ziua!Eu si soțul meu ne-am casatorit acum un an si avem împreuna o fetita de 1 an 1 luna.Înainte de casatorie noi am stat 7 ani împreuna in concubinaj,perioada in care am construit împreuna la mine 2 camere si alte 2 le-am renovat.In aceasta locuița eu sunt coproprietar avand o cota parte din ea restul fiind copropietari mama si fratele meu dupa decesul tatalui.Problema este in felul urmator:dupa casatorie si nasterea fetitei au început certurile si problemele,ba din contra a ridicat mana la mine ai m-a lovit dar în asa fel incat sa nu se observe .mi a zis in fata el fiind medic veterinar mai in gluma mai in serios ca stie unde sa dea sa nu lase urme.Eu i am spus sa puna divortul petru ca m am saturat de certuri scandaluri amenintari ca imi ia fetita si o va creste împreuna cu parinti lui.Tin sa precizez ca ai lui consuma alcool,si are probleme cu capul asata vazanduae in analizele ei.Si el consuma alcool si atunci de regula începe cearta.Sunt multe de zis dar intrebarea mea este urmatoarea:poate sa îmi ia fetita avand 1 an si fiind alaptata ecvlusiv la san si ce parte are in casa daca ma ajutat la revovarea ei.Multumesc!
Nu poate. Motivul ptr care o instanță ar admite ca minora să locuiască la tată ar fi, de exemplu fapte prin care dvs să puneți în pericol copilul sau imposibilittea de a-i asigura minime condiții ptr creștere și educare. În cazul dvs se pare că nu există o astfel de situație.
Nu ia nimeni de lângă mama un copil dependent de aceasta la o vârstă atat de frageda, indiferent ca este sau nu alaptat la san.
Puteți lua singura decizia de a divorța și sa deschideți proces pentru a pune capăt abuzurilor domestice din casa dvs, nu trebuie sa lăsați decizia soțului ca mai apoi sa fiți nevoita sa faceți apărări fata de acuzațiile aduse de acesta prin cererea de chemare în judecata.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice referitoare situației dvs.
copil 4 luni
arina789
Buna ziua! As avea nevoie de cateva raspunsuri. Ma aflu intr-o relatie de 7 ani. Locuim impreuna,in apartamentul meu. Nu suntem casatoriti. Avem o fetita de 4 ... (vezi toată discuția)