avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Este obligat fostul sot sa plătească pensie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Este obligat fostul sot sa plătească pensie alimentară copiilor ...

Este obligat fostul sot sa plătească pensie alimentară copiilor majori dacă aceștia sunt elev respectiv student in invatamant de stat la zi? Divorțul a avut loc amiabil în fata notarului când copiii (2 copii) erau minori. Atunci am stabilit ca, copii sa rămână la mamă și tatăl sa plătească pensie alimentară lunar in cuantum de 20% din salariu. Acum copii sunt majori, unul elev și unul student la zi. Tatăl e obligat prin lege sa plătească pensie alimentară în continuare și dacă da, în ce cuantum si pana cand? Mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2025
Petre54, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 19:11, 23 Februarie 2025
Este obligat, iar dacă nu plătește benevol copii majori pot formula o acțiune în instanță pentru stabilirea pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara A.g83 A.g83 Buna ziua. Actualul soț este cadru MAI. Plătește pensie alimentară pentru un copil dintr-o relație anterioară. Fosta lui partenera l-a adus în ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sotul meu a fost casatorit inainte si are 2 fete, ... Mahda Mahda Buna ziua. Sotul meu a fost casatorit inainte si are 2 fete, pentru care a platit lunar pensie alimentara( conform hotararii amiabile de la notar(. Pe ... (vezi toată discuția)
Un copil major dar inca elev poate primi pensia alimentara pana la terminarea studiilor? moldoveanu mihaela moldoveanu mihaela fiul meu primeste pensie alimentara si atat adica de11 ani tatal lui nici macar un tel. nici nu stie cum mai arata, in mai face 18 ani dar inca este elev poate ... (vezi toată discuția)