avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sporuri nepermanente
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sporuri nepermanente

Buna dimineata,
Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Daca prin "mica recalculare" a pensiei rezulta o suma mai mica decat am acum, ce suma primesc, cea de acum sau cea rezultata prin "mica recalculare"?
Exista articol de lege pentru o astfel de situatie?
Va multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:25, 20 Martie 2025
fiind în aceeași situație (adică în așteptarea recalculării făcută la cererea mea prin aducerea de adeverințe cu sporurile nepermanente) am citit cu atenție articolul de lege respectiv .Sincer din cum am înțeles eu...da treaba cu păstrarea cuantumului pensiei mai mare păstrat este valabil la recalcularea din oficiu (marea recalculare) dar cu recalcularea la cerere prin aducerea de noi adeverințe legea nu mi se pare la fel de clară.Adică și în acest caz se păstrează în plată cuantumul pensiei mai mare avută inițial în caz de rezultat dezavantajos în urma acestei recalculări? ( la cerere)

Carp Mircea a scris:

Numărul punctelor realizate se pot diminua. Pensia rămasă în plată ( mai mare) nu va mai fi în concordanță cu numărul punctelor realizate după recalculare. Când se va mări valoarea VPR- lui acesta se va aplica numărului de puncte recalculate, nu cele aflate în plată. Citiți cu atenție prevederile legale și veți înțelege totul.

Ranane in plata cuantumul cel mai avantajos si punctele realizate reiesite din recalculare.
Punctele reiesite din recalculare pot fi mai putine decat cele aflate in plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la "mica recalculare" Rosca Marian Rosca Marian Buna seara, Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Daca prin \"mica recalculare\" a pensiei rezulta o suma mai mica decat am acum, ce suma primesc, cea de ... (vezi toată discuția)
Sporuri nepermanente Puiu Stefan Puiu Stefan Îmi puteți da un sfat vă rog frumos? am ieșit la pensie anul trecut în iunie ( deci pe vechea lege nu cea de după 1 sept.) În noiembrie am depus ... (vezi toată discuția)
Despre punctajul pensiei tonyno tonyno Va rog sa ma lamuriti. Mama a iesit la pensie de drept cu un punctaj de 1,38, iar in urma recalcularii pensiei are un punctaj de 1,05. La plata pensiei ce ... (vezi toată discuția)