Îmi puteți da un sfat vă rog frumos? am ieșit la pensie anul trecut în iunie ( deci pe vechea lege nu cea de după 1 sept.) În noiembrie am depus adeverință cu sporurile nepermanente, adeverințe obținute cu greu dar considerând eu că poate merită efortul deoarece am lucrat în industria extractivă a petrolului (platforme petroliere marine) și au fost sume destul de frumușele.Acum sfatul pe care l as dori de la dv.este să las această cerere de recalculare sau să fac cererea de retragere a acestei cereri? deoarece am înțeles din presă că e posibil mai mult să mă incurce decât să ajute? adică această recalculare să îmi dea o sumă mai mică decât am acum... și mai mică va rămâne. O fi adevărat sau în această eventualitate rămâne în plată suma inițial calculată??Mulțumesc anticipat! Puiu Stefan
Nu avem de unde sa stim excat care va fi situatia dvs la recalculare ... în eventualitatea in care reiese un cuantum mai mic rămâne în plată suma inițial calculată.
Normele tehnice de aplicare a legii 360/2023
Art.121
(7) În situația în care, ca urmare a recalculării drepturilor de pensie, conform prevederilor art. 94 alin. (5) din lege, prin valorificarea venitului total lunar realizat, prevăzut la art. 139 alin. (1) din lege, rezultă un cuantum al pensiei mai mic decât cel aflat în plată, se acordă numărul de puncte rezultate în urma recalculării și cuantumul în condițiile art. 144 alin. (6) din lege.