avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensii.. Contributivitatea obținută in perioada ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensii.. Contributivitatea obținută in perioada lucrată in ...

Pensii.. Contributivitatea obținută in perioada lucrată in MApN este recunoscută in sistemul public de pensii conf. L 360 ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:56, 24 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 360/2023
art. 162
(1) Între sistemul public de pensii și sistemele proprii de asigurări sociale neintegrate acestuia se recunosc reciproc stagiile de cotizare, respectiv vechimea în muncă sau vechimea în serviciu efectiv realizată, în vederea deschiderii drepturilor de pensie. În aceste situații, pensia din sistemul public de pensii se stabilește numai pentru perioadele de stagiu de cotizare realizate în acest sistem.
(2) Perioadele asimilate stagiului de cotizare, prevăzute la art. 14 alin. (1), care constituie și vechime în muncă sau în serviciu în sistemele proprii de asigurări sociale neintegrate sistemului public de pensii, se iau în calcul în unul dintre sisteme, la opțiunea solicitantului, exprimată în scris.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partial Stefan C Stefan C Buna ziua, Am varsta de 61 de ani. Am depus la Casa de Pensii Sector 5 cerere de pensie anticipata partial, care a fost respinsa. Mentionez ca am stagiul de ... (vezi toată discuția)
Potrivit principiului „ intre sistemul public și sistemele ... marian19 marian19 Potrivit principiului „ Intre sistemul public și sistemele proprii de asigurări sociale, neintegrate acestuia (respectiv avocați), se recunosc reciproc ... (vezi toată discuția)
Pensie babacu56 babacu56 -in peroada 1970-1973-am absolvit Sc.Militara de Ofiteri activi-Sibiu -in perioada 1973-1981(nov) am activat in cadrul MApN -in perioada 1981-2001 aprilie am ... (vezi toată discuția)