Buna seara! Am și eu o întrebare: dacă tatăl meu a fost decazut din drepturile părintești de către mama mea,acum 30 de ani...mai am eu dreptul la moștenirea lui? Menționez că nu mi a plătit pensia alimentara niciodată,iar după moartea lui nu s a făcut taxa de succesiune. Eu sunt singurul lui copil,iar el mai are o sora. Sora lui a rămas cu toată averea. Va mulțumesc!
Bună seara!
Decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti este o măsură pe care doar instanța o poate dispune.
Este necesară dezbaterea succesiunii, dar da, aveți dreptul la moștenirea tatălui.
Decăderea din exercițiul drepturilor părintești nu anihilează dreptul copilului de a-l moșteni pe părintele în privința căruia a fost luată această măsură.
Trebuie lămurita exact situația,multe persoane fac.o confuzie între decăderea din drepturile părintești si ,, custodia exclusiva "etc.Oricum aveți dreptul de a solicita dezbaterea succesiunii în instanta,probabil la notar nu se mai pune problema datorita mătușii dvs.Discutati cu un av sunt mai multe aspecte de lămurit..