avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara Fiica noastră necăsătorita dorește sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara Fiica noastră necăsătorita dorește sa își cumpere ...

Bună seara
Fiica noastră necăsătorita dorește sa își cumpere un apartament. Banii pe care ii are nu acoperă prețul. Va face un credit ipotecar iar diferența o vom da noi părinții. Undeva la 30% din preț. Vrem sa ne protejam banii astfel ca în cazul în care se căsătorește și vrea sa vândă apartamentul sa putem sa ne recuperam banii. Care ar fi modalitățile legale? Mulțumim!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, daca cumpararea va fi inainte de casatorie, nu vor fi probleme, apartamentul ii va apartine exclusiv. Ati putea totusi face un contract de inprumut pentru orice eventualitate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs cu ce intenție ii dați banii?
Ii dați cadou, ca să își cumpere apartament sau ii dați cu titlu de împrumut (cu obligația de restituire)?
Va mulțumesc pentru răspuns. Puteți să-mi explicați în ce consta acel contract de împrumut? Se face între noi și fiica sau se poate stipula în contractul de vânzare cumparare cota noastră și în cazul în care îl vinde(căsătorită fiind) sa ne restituie cota?
O zi frumoasă!
Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, daca cumpararea va fi inainte de casatorie, nu vor fi probleme, apartamentul ii va apartine exclusiv. Ati putea totusi face un contract de inprumut pentru orice eventualitate.

Puteți să-mi explicați în ce consta acel contract de împrumut?


"Noi, soțul + dvs, împrumutăm fiicei noastre X, suma de....., cu obligația de a o restitui pana la data de...."


Se face între noi și fiica sau se poate stipula în contractul de vânzare cumparare cota noastră și în cazul în care îl vinde(căsătorită fiind) sa ne restituie cota?


Împrejurarea ca se va căsători, nu are nicio relevanta.
Imobilul este doar al fiicei, fiind dobândit anterior căsătoriei.
Puteți cumpăra toți 3 și în indiviziune, pe cote părți (de exemplu, dvs+ soțul, 1/2, iar fiica 1/2 sau dvs+ soțul 1/4 și fiica 3/4 sau dvs+ soțul 1/3 și fiica 2/3 sau cum conveniti între dvs)
De ce va temeți, mai exact?
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2025
raluk0207, utilizator
Este recomandabil ca acel contract de imprumut sa fie redactat si atestat de avocat pentru a fi titlu executoriu in caz ca veti avea nevoie si sa nu mai treceti printr-un proces pentru suma imprumutata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mosteneste cota parte apartament cu repartitie de la stat ? mariapopescu mariapopescu In 1983,pe numele mamei sotului meu,este repartizat un apartament cu 3 camere,oferti prin IJTL,intreprinderea de transport la care lucra, lunar platind chirie ... (vezi toată discuția)
Partaj, intr-o situatie mai putin intalnita cuziamusia cuziamusia In timpul casatoriei, in anul 2006, sotia A da cu titlu de imprumut fratelui sau C suma de 50.000€ (desigur ca din banii comuni cu sotul B), bani cu care ... (vezi toată discuția)
Nelămurire partaj vio199 vio199 Vă salut cu stimă pe toţi! Am o nelămurire referitor la partaj, am 65 de ani, sunt împreună cu soţul meu de 45 de ani, deţin un apartament, ... (vezi toată discuția)