avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete casnice
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete casnice

Buna dimineata.
Din start, ca sa fie clar, sunt pensionar.
Acum vreau sa ma lamuriti in legatura cu "tichetul de activitati casnice".
Vreau sa angajez o menajera care sa ma ajute la curatenie. Asta in primul rand. Poate cu timpul si alte activitati casnice.
Eu am dreptul la acele tichete? De unde si cum le primesc? Cum le folosesc?
Cel mai recent răspuns: Irina Maria Diculescu-Șoimu , Avocat 11:19, 25 Februarie 2025
Nu le primiti , le cumparati de la AJOFM .
Detalii
[ link extern ] /
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Tichetele casnice se cumpără de către beneficiar de la AJOFM. Ele pot fi cumpărate în format fizic, de la sediu, sau online, prin înscrierea pe platforma electronică de evidență a activităților casnice. ([ link extern ] /)
Găsiți pe platformă și un ghid detaliat de utilizare a acesteia. Tichetele electronice, cumpărate prin platformă, pot fi transferate, tot în format electronic, prestatorului casnic. Acesta și le va putea răscumpăra tot la AJOFM, fie fizic, fie prin intermediul platformei. Ele vor fi impozitate, iar impozitul va fi reținut direct de către AJOFM fără ca dumneavoastră sau prestatorul să mai fiți nevoiți să efectuați alte demersuri.
Există și posibilitatea de returnare a tichetelor în cazul în care nu le folosiți.
Dacă alegeți să folosiți platforma, aceasta vă poate ajuta și la găsirea unui prestator casnic. Nu este obligatoriu, însă, să găsiți persoana prin intermediul platformei, este suficientă o înțelegere verbală cu o persoană care nu face parte din familia/gospodăria dumneavoastră (soţul şi soţia sau soţul, soţia şi copiii lor necăsătoriţi, aflaţi în întreţinerea acestora, care locuiesc şi gospodăresc împreună).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare persoana fizica alex24br alex24br O intrebare daca o persoana fizica (PF, nu PFA) doreste sa angajeze o menajera in propria locuinta. Este obligat sa faca instruirea Ssm si Su la angajare, ... (vezi toată discuția)
Fiscal transcriere auto Alavram Alavram Salut, am achizitionat de curand un autoturism. Am facut contract de vanzare cumparare, copii tot. Am primit de la vanzator \"Certificat de atestare fiscala\" ... (vezi toată discuția)
Ce cod caen sã folosesc? Irimescu_Damian Irimescu_Damian Mă interesează, și sunt pe cale, să deschid o firmă de SRL-D. Am mai multe întrebări, dar principala este „ce cod CAEN să folosesc” ... (vezi toată discuția)