avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Act de intabulare necesar infiintarii unui PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Act de intabulare necesar infiintarii unui PFA

Buna ziua,
Am o intrebare legata de actul de intabulare necesar infiintarii unui PFA in Prahova.
Nu am acest act si din cate am inteles costa destul sa il faci. Am actul de propietate de la casa, acesta este deajuns?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Delia Elena NEDA , Traducator autorizat 09:39, 16 Februarie 2010
Cand spuneti "act de proprietate" va referiti la contract de vanzare-cumparare?
Eu nu am depus nicio intabulare, ci doar Autorizatia de construcire si procesul verbal de receptie finala - am casa construita.
(pentru intabulare va trebuie documentatie cadastrala + certif fiscal. costa, intr-adevar, mult!).

delia motoasca
Defapt casa nu este pe numele meu, este pe numele bunicii mele, care are un act de mostenitor. Este acest act suficent?
Am autorizatie de constructie si act de propietate pentru teren.
Multumesc anticipat.
Cand veti merge la Registrul Comertului, luati de acolo un model de contract de comodat (eu va recomand sa il semnati doar dvs si bunica, nu sa il mai faceti prin notar sau avocat, pt ca dati banii degeaba, nu e nevoie de autentificare sau atestare).
Completati cu datele respective, il semnati si dvs si bunica si basta! Va recomand sa treceti o perioada de valabilitate cat mai mare, sa nu trebuiasca sa mergeti dupa 1,2,3 ani sa reinnoiti contractul.
Aceasta este opinia mea, bazata pe experientas proprie, daca gresesc, ma poate corecta un avocat (sau oricine altcineva are cunostinte juridice mai vaste ca mine)

Delia Motoasca
Multumesc mult.
O seara buna

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate constructie Denighisa Denighisa Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu un raspuns. Bunicii mei sunt propietarii unui teren in bucuresti din anul 1957 in urma unui contract de vanzare-cumparare. ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil popcrys77 popcrys77 Care sunt pasii care trebuie urmati pentru vanzarea unui imobil construit de mine, cu autorizatie de construire, imobilul aflandu-se pe un teren pentru care nu ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie noua Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua , Am construit in 2011 o casa , cu Autorizatie de constructie , proiect si toate actele in regula . Am, colaborat cu Inspectoratul ... (vezi toată discuția)