avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Colaborare contract drepturi de autor - asigurare de ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Colaborare contract drepturi de autor - asigurare de sanatate

Buna ziua!

In curand incep colaborarea cu un centru de predare in calitate de profesor. Pe moment nu sunt angajat in nicio alta parte si nu am nici asigurare de sanatate. Colaborarea se va face cu contract de drepturi de autor. Am inteles ca 10% se retine direct din partea centrului pentru impozit, insa eu doresc sa imi platesc asigurarea de sanatate. ,,Norma" pe care o voi avea va fluctua - cu posibilitatea unor contracte suplimentare pentru cursuri suplimentare. Nu pot estima ce venit voi avea peste doua, trei, patru luni etc. Pe luna martie, de exemplu, voi fi sub minimul pe economie, dar nu voi putea sti de lunile urmatoare.

Intrebarea mea fiind: cum si ce declaratie completez pentru a intra cat mai repede din nou in sistemul de asigurare?
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2025
AndreiM90, utilizator

Alte discuții în legătură

Colaborare profesori - ce fel de contract? traineranastasia traineranastasia Bună ziua, Vă rog din suflet să mă ajutați cu un răspuns: În martie 2019 am deschis un centru de limbi straine, un SRL. Pana acum am lucrat numai eu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua...va rog să mă ajutați în următoarea situație:am ... Gabrielle2022 Gabrielle2022 Buna ziua...Va rog să mă ajutați în următoarea situație:am o fundație non profit ,iar în cadrul ei ca și proiect am deschis un centru educațional ... (vezi toată discuția)
Cum platesc impozit pentru contract de colaborare sonrisa sonrisa As dori o lamurire in legatura cu contractul de colaboare. De saptamana viitoare voi incepe sa predau niste cursuri la firma X cu contract de colaboare. Nu ... (vezi toată discuția)