avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... incetare activitate ingrijire copil
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

incetare activitate ingrijire copil

Buna ziua,

Va rog sa-mi comunicati daca perioada de incetare a activitatii pentru ingrijire copil inainte de 1989 consituie vechime in munca/perioada asimilata?
In mod concret : la data de 01.02.1979 mi-am incetat activitatea pentru ingrijire copil
- la data de 02.10.1979 mi-am reluat activitatea

Cu multa consideratie,
P. Tomescu
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:40, 11 Februarie 2010
La acea data era in vigoare Legea 1/1970 care spune:
Art. 9. - Salariatul cu contract de muncă pe durată nedeterminată, care s-a încadrat în termen de 90 de zile de la încetarea motivului pentru care nu a mai lucrat, beneficiază de vechime neîntreruptă în aceeaşi unitate în următoarele cazuri:
a) a fost trimis să urmeze o şcoală, un curs de calificare, de perfecţionare sau de specializare;
...
În aceleaşi condiţii beneficiază de vechime neîntreruptă în aceeaşi unitate salariata care a încetat activitatea fiind gravidă sau pentru a-şi creşte un copil pînă la împlinirea vîrstei de 7 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca pentru pensie perioada de concediu crestere copil in baza legii nr1/1970 minval minval In 20.04.1987 am incetat activitatea conform art.9 lit \"k\" din Legea nr.1 din 1970 pentru crestere copil si am reluat activitatea dupa 1 an si 10 luni la ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil conform legii nr.1/1970 minval minval Buna ziua, in perioada aprilie 1987 am incetat activitatea conform art.9 lit \"k\" din Legea nr.1/1970 pentru efectuare concediu crestere copil, iar in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in data de 05.01.1976 am încetat activitatea pentru ... ranedo ranedo Buna ziua! In data de 05.01.1976 am încetat activitatea pentru a creşte copilul pînă la împlinirea virstei de 7 ani, dupa care am reluat activitatea prin ... (vezi toată discuția)