Bună ziua! Ambii mei părinți în vârstă de 76,respectiv 78 au probleme de sănătate fizice corespunzătoare vârstei dar mai ales neurologice și psihice. Mama are Parkinson credem dar fără un diagnostic cert deoarece refuza orice control sau analize medicale. A început sa aibă tulburări obsesiv-compulsive acumulând diverse de la mancare la textile care nu le folosește. Locuință a devenit un depozit în ciuda eforturilor noastre de a mai debarasa din ele. Efectiv este atașată de orice mizerie colecționata. Tatăl meu a devenit instabil emoțional și psihic datorita acestui comportament și este agresiv verbal cu ea. Sper ca doar verbal, noi cei 3 copii nelocuind cu ei. Se cearta des din orice și situația a devenit foarte tensionată. Am programat vizita unui psiholog la domiciliul lor dar nu îmi fac prea mari speranțe știind atitudinea mamei mele. Ea se crede cea mai sănătoasă și noi restul suntem nebuni. Legal ce masuri putem lua ca să evitam o nenorocire? Nu vreau ca tatăl meu ajuns la capătul răbdării sa facă vreo prostie.
Ar trebui instituită tutela specială și numirea unui tutore dintre copii. Procedura se face la instanță. Ar trebui internată într-o locație unde să fie supravegheată și unde să i se administreze un tratament. Dacă are vreo criză și viața ei sau a altora este în pericol, aceasta poate să fie internată nevoluntar, dar aceasta este o măsură de scurtă durată.
Disputa familiala
alinaparvu
Buna ziua,ma adresez dvs intr-o problema de familie delicata. Fratele sotului meu sufera de schizofrenie,acesta locuind cu soacra mea-mama lor,cea care il si ... (vezi toată discuția)