Daca depuneati atunci cerere de reducere, avea sens de la 90 la 30, acum nu. Puteti sa va judecati in continuare, daca doriti, in instantele de contencios administrativ, pentru despagubiri, in cazul in care dati de reducere si va acorda acum doar reducere la 60 de zile.
multumesc de raspuns dar Art 6 zile clar la art 2 ca " (2) Actele şi faptele juridice încheiate ori, după caz, săvârşite sau produse înainte de intrarea în vigoare a legii noi nu pot genera alte efecte juridice decât cele prevăzute de legea în vigoare la data încheierii sau, după caz, a săvârşirii ori producerii lor.", eu cred ca e clara legea NU POT GENERA EFECTE JURIDICE DECAT cele care erau la momentul savarsirii contraventiei,.....in 2021 legea era alta s a modificat in feb 2022.....
In opinia mea nu e vorba de un act sau fapt juridic. De exemplu, daca in 2021 pentru fapta dvs. erau prevazute 90 de zile si acum, prin modificarea codului rutier s-ar sanctiona cu 150 de zile suspendare, ceea ce sustineti dvs. ar insemna, corect (nu s-a efectuat sanctiunea, din cauza faptului ca ati contestat in instante PV de contraventie) ca nu primiti o sanctiune complementara de 150 de zile, ci una de 90 de zile.
Dvs. doriti ca un act administrativ, care se face la cerere, nu e obligatoriu, sa se desfasoare ca acum 4 ani in urma, cu aceleasi reguli, eventual cu aceleasi 2 zile pe saptamina de examinare. De "dragul" absurdului sa zicem ca la momentul acela, in 2021, aveati sub un an de cind ati dobindit permis auto. Acum, cind doriti examinarea, trebuie sau nu sa va primeasca ?