avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reducere suspendare permis de la 90 la 30 zile sau la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reducere suspendare permis de la 90 la 30 zile sau la 60 zile? ...

Reducere suspendare permis de la 90 la 30 zile sau la 60 zile?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:57, 27 Februarie 2025
Am permis din 1993, si acum daca aveam permisul de sub 1 an imi suplimenta de la 90 la 120 zile si nu-mi dadea voie sa mai dau examen pentru reducere.
Aici nu e forba de fapta penala sa se ia in considerare legea avantajoasa a inculpatului, noi vorbim acum de aplicarea legii civile , care spune clar ca nu este retroactiva.Adica daca legea azi se schimba si zicea poti face reducere de la 90 la 10 zile si nu la 60 zile, asa cum prevede articolul de lege spune clar ca actele si FAPTELE juridice, faptele exact cum am eu, savarsite sau produse inainte de modificarea legii NU POT GENERA EFECTE JURIDICE DECAT CELE PREVAZUTE DE LEGEA IN VIGOARE LA DATA SAVARSIRII ORI PRODUCERII LOR.
Cu alte cuvinte daca legea noua din 2022 era in avantajul meu nu o puteam aplica, ci pedeapsa trebuie sa fie cea de la momentul savarsirii contraventiei.
prin contestatia la executare eu doar am suspendat dreptul retinerii permisului si a procesului verbal, m-am judecat am pierdut m-am reintors acum la conditiile procesului verbal din august 2021, si am de platit in 48 ore ( nu 15 zile cum e acum legea) 50% din valoarea procesului verbal sa predau permisul in 30 zile de la ziua sentintei (nu de la motivare) si pot cere reducerii conform legii de la momentul acela, pentru ca asa spune articolul 2"faptele savasite inainte de modificarea legiiNU POT genera efecte juridice decat cele de la momentul savarsirii sau producerii lor.
Poate sunt subiectiv.....dar cred ca asa trebuie interpretata legea civila total diferit de cea penala
Faceti cum doriti, e opinia dvs. judecati-va in continuare in contencios administrativ, cum v-am recomandat, insa :
1. Chestia cu 48 de ore la 15 zile era valabila inca din 2019 .
2. Nu va mai accepta acum plata la jumatate din minim a amenzii, o veti plati intreaga. Indicat e sa platiti de prima data, in cele 15 zile, banii se recupereaza daca aveti hotarire definitiva favorabila, de la administratia fimanciara a primariei.
3. Sa ne anuntati si pe noi daca obtineti reducerea la 30 de zile.
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis in 2021, judecata pana in 2025, castigat in ... cosmin2005 cosmin2005 Suspendare permis in 2021, judecata pana in 2025, castigat in fond, pierdut in apel.Avand in vedere ca legea s-a modificat in 2022, reducerea de la 90 la 30 ... (vezi toată discuția)
Reducerea perioadei de suspendare permisului de conducere Marius8201 Marius8201 Buna ziua Mi s-a suspendat permisul in data de 14.01.2022 pentru 90 zile și mi s-a eliberat dovada cu drept de conducere pana in data de ... (vezi toată discuția)
Buna seara! iin decembrie 2021 am avut un accident cu victima ... tudorascu f tudorascu f Buna seara! IIn decembrie 2021 am avut un accident cu victima pe trecerea de pietoni,s-a facut dosar penal. Pe data de 28.02.2022 am primit ordonata cu NUP si ... (vezi toată discuția)