avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salut, Urmeaza sa cumpar o casa in judetul Giurgiu. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salut, Urmeaza sa cumpar o casa in judetul Giurgiu. Proprietarul ...

Salut,
Urmeaza sa cumpar o casa in judetul Giurgiu.
Proprietarul are o succesiune pe teren si pe casa. Proprietarul de drept (tatal proprietarului actual este decedat).
Actualul proprietar ( fiul) are cum ziceam act de succesiune iar mama acestuia traieste si are pe casa (se pare) un contract de Uzufruct Viager dar de mai bine de 5-6 ani nu mai sta nimeni in casa respectiva (banuiesc ca nu conteaza daca sta cineva sau nu ea are acest drept legal).

Am fost la 2-3 notari si fiecare imi cer "ALT FEL" de acte care sunt usor diferite.
Ce acte trebuie sa ii solicit vanzatorului MAI EXACT ca sa fiu sigur ca nu am probleme ulterioare?

Multumesc frumos.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2025
LaurDr, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:29, 26 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La ce va referiți dvs prin "contract de uzufruct viager "?
În urma dezbaterii succesiunii, mama a renunțat, fiul a rămas unic moștenitor, și ulterior i-a constituit mamei un drept de uzufruct viager?
Sau au rămas moștenitor amândoi, și după dezbaterea moștenirii, mama i-a transmis cota ei fiului, printr-un contract (de vanzare/donatie/intretinere), cu clauză de uzufruct viager?

Și în ce sens notarii va cer alt fel de acte? Ce v-au cerut unii în plus?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2025
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte succesiune Keyla Keyla Mama a decedat in 2018, eu sunt singurul copil. La data decesului mama era casatorita. Nu am dezbatut succesiunea pentru ca sotul ei avea domiciliul in alta ... (vezi toată discuția)
Fiul nostru are probleme de comportament. cum ne putem proteja astfel încât soțul supraviețuitor să nu fie tulburat în posesia casei? sbpackard170 sbpackard170 Bună ziua, Suntem doi pensionari, soț și soție și printre bunurile noastre avem o casă în care locuim. Unicul nostru fiu manifesta probleme de ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa parinteasca lalex lalex Buna seara! Mama mea, fiind proprietara unei case doreste sa imi transfere dreptul de proprietate mie(fiul ei) tinand cont ca mai are o fiica,cu care am cazut ... (vezi toată discuția)