Salut,
Urmeaza sa cumpar o casa in judetul Giurgiu.
Proprietarul are o succesiune pe teren si pe casa. Proprietarul de drept (tatal proprietarului actual este decedat).
Actualul proprietar ( fiul) are cum ziceam act de succesiune iar mama acestuia traieste si are pe casa (se pare) un contract de Uzufruct Viager dar de mai bine de 5-6 ani nu mai sta nimeni in casa respectiva (banuiesc ca nu conteaza daca sta cineva sau nu ea are acest drept legal).
Am fost la 2-3 notari si fiecare imi cer "ALT FEL" de acte care sunt usor diferite.
Ce acte trebuie sa ii solicit vanzatorului MAI EXACT ca sa fiu sigur ca nu am probleme ulterioare?
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
La ce va referiți dvs prin "contract de uzufruct viager "?
În urma dezbaterii succesiunii, mama a renunțat, fiul a rămas unic moștenitor, și ulterior i-a constituit mamei un drept de uzufruct viager?
Sau au rămas moștenitor amândoi, și după dezbaterea moștenirii, mama i-a transmis cota ei fiului, printr-un contract (de vanzare/donatie/intretinere), cu clauză de uzufruct viager?
Și în ce sens notarii va cer alt fel de acte? Ce v-au cerut unii în plus?
Acte succesiune
Keyla
Mama a decedat in 2018, eu sunt singurul copil. La data decesului mama era casatorita. Nu am dezbatut succesiunea pentru ca sotul ei avea domiciliul in alta ... (vezi toată discuția)