Am un frate care are nevoie de bani pentru avans pentru o casa.
Parintii mei au un apartament.
Eu sunt dispus sa ii dau banii pe 50% din apartament fratelui ca sa păstrez apartamentul. Parintii mei vor sa ne ajute.
Care ar fi cea mai buna solutie pentru a plati cat mai putine taxe? Dar care sa imi ofere si o protectie pentru ca eu dau niste bani.
Este vreo solutie in care parintii imi doneaza apartamentul si fratele meu vine si el si semneaza ca este acord cu donatia/isi cedeaza drepturile? Ca sa fiu sigur ca nu poate ataca peste multi ani. Desi nu cred ca este cazul
Ce alte variante avantajoase ca si costuri exista?
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
În primul rand, în momentul de față, fratele nu are nicio calitate și niciun drept, astfel încât sa își dea acordul.
Apartamentul este proprietatea părinților și dânșii hotărăsc ce fac cu el.
În al doilea rand, cât timp părinții trăiesc, nu se poate renunta la nimic.
Orice pact asupra unei moșteniri viitoare este nul absolut.
Din punctul de vedere al actelor, aveți doua variante:
1. Părinții va donează apartamentul din timpul vieții, amândurora (dvs și fratelui), în cote egale de 1/2 fiecare.
După care dvs și fratele faceți un act de partaj. Dvs luați jumătatea fratelui și ii achitați o sultă (suma pe care ați convenit-o)
2. Dați banii părinților. Părinții ii donează fratelui, printr-un contract de donație încheiat la notar.
Iar dvs va donează apartamentul.
Fiind 2 donații (și către dvs si către frate), nu se va pune problema încălcării rezervei succesorale, astfel încât după decesul părinților, fratele sa va atace actul.
Practic, părinții ii donează și dvs și lui.